![]() |
Računanje omaže
Imam 2 bas bina EV sb122 I 2 EV SX 300. Bas binovi imaju u sebi skretnicu. E sad imam dilemu, kada spojim, sa jednog izlaza, prvo u bin pa iz njega u monitor. Da li se omaza na te dve racuna kao jedna kutija, posto ima skretnica, ili se racuna kao dve odvojene kutije. Hvala
Postovano sa mobilnog uređaja |
@dmmacak
Računa se kao dvije kutije!Skretnica nema veze sa omažom! |
Ako signal ide kroz skretnicu i ako satelit svira samo od nekih 100-150Hz pa nagore, pod uslovom da su i bas i satelit 8 oma, omaza ostaje 8 oma.
|
Marijane ,
kako je ispravno spojiti dva basa rcf art 905-as i jedan satelit rcf art 725-a ? Mislim na položaj prekidača na basevima koji ide iz jednog u drugi . |
Na prvom basu odaberes opciju "link" i prebacis signal u drugi bas. Na drugom basu odaberes opciju "xover" i odatle uzmes signal za 725.
|
Ok.
Za cega je treci dugmic ? Postovano sa mobilnog uređaja |
Na prvom dugmetu odabires sta linkujes, dali full range ili samo signal za satelit.
Na drugom dugmetu biras reznu frekvenciju 80 ili 120Hz. Na trecem dugmetu obrces fazu za 180 stepeni. |
To za fazu mi nije najjasnije.Kako se to ocituje ta razlika, sta bi trebao
ocekivati da se treba desiti? Sutra radim sa cetiri bassa i cetiri satelita vec spomenita. Kako bi ti podesio prekidace u ovoj varijanti? Postovano sa mobilnog uređaja |
evo ti link pa procitaj malo ovu temu,kratka je a dobices kvalitetan odgovor.
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2KysYxtpE |
Hvala obojici .
Svirat ću sa 4 basa ,4 satelita .lako je moguće da bi mogla nastati ta rupa ? U principu trebao bi čuti prazninu ... Mada ni sa dva basa nisam imao osjecaj dubine ,kao na hk actor ... ako se okrece faza ,okrece se na sva cetiri basa ? Kakva je razlika u sx balanced i dx balanced input ? |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:25 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org