![]() |
Spustanje dirki na korg le
Da li mogu nekako da spustim dirke na le da mi budu bar priblizno dirkama na harmonici ?
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2 |
Druze ja sam stavljao tegove za alu felne po 15 grama na svaku belu dirku i mnogo sam poboljsao dirke na taj nacin.Pozz.
|
Ali na taj nacin samo postanu lakse, meni trebaju plice.
Meni je dosta vise odgovaralo sa tegovima, nije na odmet da probas, a za spustanje sam cuo da ima neka fora sa pertlom ili tako nesto, najbolje da vidis sa nekim majstorom :)
|
Ja sam stavio kompletnu tastaturu od Kurzw.k2000 i kraj svijeta,samo time ne dobivas plicu tipku nego bolju....
|
Pisao sam vec o tome, korg,le,pa80,pa800i sad pa600 imaju isti princip dirki,ja sam spustao le i pa800 i radi ko sat skoro kao harmonika klavijatira ima dva principa spustanja na pritisak
recimo deje taj tvdi sunder uzme se recimo skaj i zalepi i toje mera nesme vise nista .I drugi nacin je tamo dese vesa vraca dirka ima granicnik sa gumicom e sad pogledas na dirci de se naleze na tom granicniku i tu se stavi recimo lepljivi pfc ili na nasem lineleum dva komada i toje mera nesme nista vise,a ja sam za svaku sigurnost lepio sa sekund lepkom da ostane dugovecno, ujedno dobijes par grama ali je za harmonikase bez premca najbolje,eto toliko pozdrav. |
Filc
Staviš filc izmedju gumica i dirki, širine 1 cm, dužine kolike su dirke (jedno celo parče). Debljina filca-koliko želiš da spustiš dirke ;)
|
Dakle da dirka preko filca pritiska gumicu?
I ja sam stvaljao tegice, 10g na bele i 5g na crne dirke. Dosta znaci, hteo sam i da spustim, ali mi je izgledao komplikovano, dok sam npr.na rolanda/yamahu spustao bukvalno za 2min. fore sa snirom, kozom ili sta god..
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org