![]() |
Promjena samplova sa numerickom tastaturom
Zdravo,
znal neko kako se moze sa numerickom tastaturom u kontakt,vsampler ili drugim soft samplerom mijenjati samplovi? Za sada to moram raditi sa strelicama ili klikom misem. Treba mi recimo kao i kod tritona da ukucam preko num. direktno koji sampl zelim ili barem da mogu memorisati od 0-9 favorite i pritiskom na neku cifru da mi pozove sampl Postovano sa mobilnog uređaja |
Mislis li na numericku tastaturu nekog Masterkeyboarda odnosno uopste muzickog instrumenta ili na PC numericku tastaturu ?
|
|
Bez ikakve druge alternative, moras upotrijebiti i konfigurirati, neki od midi procesor programa kao sto je na primjer Bome's Midi Translator gdje si u stanju da svakoj tasti dodijelis bilo koju midi komandu ne samo Bank i Program Change naredbe.
|
Ok, hvala, probat ću s njim.
LP. |
Da nesto pitam, dali je moguce u obrnutom smeru: da neku midi informaciju pretvorim u informaciju nekog slova ili brojke na tastaturi? Pomocu nekog programa?
|
probaj da iskljucis NUM LOCK onda su strelice na 8 2 4 6 u funkciji ja msm
|
Citat:
|
Probao na probnoj verziji, moze ali se nemoze iskoristiti kao neka slovna komanda na nekom softveru.
|
Kako mislis, ne moze se koristiti kao slovna komanda za muzicki softver. Ako si vec probao i ako mozes kao Out iz Bome's Midi Translatora definisati ASCII to jest taste, onda nikakav problem nije usmjeriti te slovne komande na softver, naravno preduslov je da taj softver podrzava ASCII kao kontrole. Mada pitanje nema posebnog smisla jer ti u sustini u tom slucaju i ne treba nikakav program posto postoji direktna veza izmedju PC tastature i softvera.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:01 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org