YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Vocalist na pa2x kao line in ulaz??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25300)

Milan$ 13.05.2013 03:31

Vocalist na pa2x kao line in ulaz???

Pozz svima drugari...evo jedno neobicno pitanje...Sticajem okolnosti u zadnje vreme sam prinudjen da vezbam kod kuce samo na slusalicama,i tu sredjujem klavijature...elem sviram pa2x i le za solo,i potrebno mi je da tu prikljucim i lap top za slusanje muzike,i sve to da ide preko jednih istih slusalica...pa2x ima ulaz za microfon i audio in ulaza za instrumente i ostale dzidzabidze...Elem, LE sam ukljucio u jedan od tih audio in ulaza na pa2x,ali kad ukljucim lap top na drugi audio in ulaz,onda na slusalicama cujem stereo,tj. na levoj slusalici cujem ono sto je ukljuceno u audio in prvi ulaz,u mom slucaju cujem trirona,a na desnoj slusalici cujem ono sto je ukljuceno u audio in drugi ulaz,u mom slucaju lap top...sam pa2x se naravno cujena obe sluske...e sad meni to ne odgovara kad skidam pesme,jer na jednu stranu cujem pesmu,na drugu ono sto sviram, ioanko je preko sluski, koje nisu bas neke,signal sa lap topa cesto nedovoljno jak, tako da mi ovo ne odgovara nikako,jedino ako ima nekafora da cujem sve na obe sluske?? pa sam u tom slucaju pokusao da lap top povezem u ulaz za mikrofon na pa2x:D..imam kabli na jednom kraju sa malom,na drugom kraju sa vecom bananicom,ukljucim ja to u ulaz za mikrofon i radi sve ok,samo malo preterano jak signal u ovom slucaju,ali malo podesavanja oko lap topa i sve se ok cuje,ugasim efekte na pa2xi radi to sve ok, uglavnom cujem sve na obe sluske i Le,i lap top i pa2x...e sad moje pitanje je,jel moze to nesto da skodi vocalistu sto sam ja tako povezao lap top u njega? signal ne pikuje,sve se ok cuje,jedino me zanima jel to ok za vokalist??? ili ako imate da predlozite neko drugo resenje? hvala i pozz
Dodato:
P.S ne znam zasto ali nekako se duplirala ova moja tema,valjda sam,jer ja nisam..molim moderatore da obrisu jednu,visak...hvala i pozz

casper 13.05.2013 05:05

Ne bi trebalo biti problema, bitno da signal laptopa ne ulazi u peak.
Predlažem bolju opciju i mislim da bi trebala funkcionirati. Laptop spoji na stražnji AUDIO INPUT od Le (postavi prekidač na line) i onda iz Le (AUDIO OUTPUT) pošalji signal u Pa (AUDIO INPUT). S obzirom da na Le imaš i potenciometar za nivo ulaznog signala moći ćeš njime balansirati jačinu između laptopa i Le.

Milan$ 13.05.2013 05:47

To sam radio na prethodnom LE-u,na kom sam imao ugradjen sempl board i audio inpute na sempl boardu...sad na ovom LE-u nemam ugradjen sempl board,tako da mi ta opcija nije moguca...pozz i hvala

rolandx 13.05.2013 13:20

Kolega, jesi li ti to postavio dve iste teme ili se to meni samo čini ?

http://www.yu-midi.org/forum/showthr...121#post243121

:D

Milan$ 13.05.2013 14:31

duplirale su se,samo ne znam kako,kad sam zavrsio temu,i postavio je,video sam 2 iste moje teme...vec sam zamolio moderatore da uklone jednu, recimo ovu,jer smo vec pokenuli debatu u onoj drugoj...hvala i pozz

vingula 14.05.2013 00:10

tema spojena

tranzit 14.05.2013 02:15

A da ti ipak kupis nekakav mali mikser, (imas ih vec za tridesetak eura) i rijesis na pravilan nacin sve svoje dileme i probleme. Ponekad zaista ne shvatam koliko ljudi komplikuju sebi "zivot" jer to polako prelazi u mazohizam.

Milan$ 14.05.2013 02:22

razmisljao sam i o tome, ima onih jeftinih beringera,zavrsice posao u svakom slucaju,mozda budu korisni i za neku svirkicu ponekad...palo mi je takodje na pamet da LE-a povezem u line in ulaz na lap topu,posle lap top u pa2x u line in,i tgrebalo bi da sljaka...videcu vec,resicemo ga nekako...hvala na odgovorima

vingula 14.05.2013 15:38

Ja mogu spojit laptop u Fantom X6, onda Fantom X6 u Korg PA1x Pro i onda sve to zajedno ide na slušalice iz PA1-inice...tako da je to kod mene izvedivo i bez mixera

Milan$ 14.05.2013 19:38

Ja to ne mogu jer kao sto rekoh,LE bez sempl boarda,nema line in ulaz

Trenutno vrijeme na Forumu 05:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org