![]() |
Cubase format sempla?
Pozdrav, dugo vremena sam radio u reason matrice za hip hop, sad sam presao u cubase jer mi treba autotune i snimanje glasa jer reason4 je kratak za to, pa me zanima koji format sempla prima cubase i kako da ga ubacim?
Dodato: Da, u pitanju je Cubase 5 |
WAV i MP3 su manje-više standard svim programima...i Cubase ih čita, a ubaciš ga tako da samo odvučeš ili Import-iraš WAV ili MP3 u bilo koju traku u Cubaseu.
|
Cubase ce importirati, pomocu "drag and drop", skoro sve sto od sebe daje zvuk. Pored .wav (bilo koji 16/24/32Bit; 44.1/48/88/96 kHz...) i MP3 opet bilo koji, tu su i Ogg Vorbis i Rex fileovi, sto znaci da neces imati nikakvih problema ni sa uvodjenjem takeova i iz starih projekata Reasona.
|
Hvala vam
|
Mp3 se ne koristi u audio produkciji, samo wav, ogg ili aiff.
|
Naravno da se MP3 ne koristi ni u najneozbiljnijoj muzickoj produkciji, licno ga ne koristim ni za slusanje, sem kad bas moram a i onda sa velikim gadjenjem. Nego, momak je pitao koje sample formate podrzava Cubase, a MP3 je definitivno jedan od audio formata koje Cubase uvodi.
|
da, znam, sve si lepo i jasno rekao, ja sam samo hteo kolegi Vux da skrenem paznu da format Mp3 ne uzima u obzir prilikom rada.
|
Znam znam :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 04:00 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org