![]() |
Kabina Sopran
Pozdrav, ima li neko semplovan registar Kabina Sopran u KMP formatu?
on izlazi mekse od obicnog soprana. |
Kako mislis "Kabina Sopran" registar ? Koja to harmonika ima ?
|
Jos pre sam imao neki set za triton gde se harmonika zvala "Kabina sopran". Bila je mnogo meksa od obicnog soprana. Sada, ja ne znam da li je to pravi registar ili je nesto drugo u pitanju.
|
Takav registar na realnoj harmonici ne postoji jer je kontradiktoran naziv sam po sebi, a to o cemu ti pricas je na vecini harmonika oznaceno kao registar Clarinet, a zovu ga kod nas jos i mala kabina.
|
Nije mala kabina, cist sopran, ali je mnogo meksi od obicnog, ja se u harmonike ne razumem mnogo, posto ne postoji takav registar, verovatno je onda taj sopran bio obradjen da zvuci mekse nego obicno.
|
Momak lepo tije rekao trantit imas clarinet,sopran,kabina i pikolo,tosu osnovna cetiri registra od cega se sastoji 4 glasna harmonika,pa se zatim mesaju sledeci registri Kabina i pikolo je organ,clarinet i sopran je violina,slarinet i pikolo je flute,clarinet pikolo i sopran je muset,i kabina i sopran je sax,tako se zovu registri na guerriniju,drugo nema i nepostoji.
|
Vidim da se u raznim setovima brkaju sopran i clarinet registri.Evo link gde za one koji se nisu susretali sa harmonikom:
|
od 02:29 krece ta boja, tako je zvucala ta "kabina sopran"
|
To je clarinet registar.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 10:53 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org