YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Kutak za harmonikaše (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Excelsior 911 harmonika? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25763)

sale_band 07.08.2013 08:05

Excelsior 911 harmonika?

1 Privitaka
Pozdrav drustvo,

Interesuje me vase generalno misljenje o ovom modelu harmonike, koliko je dobra i koliko je kvalitetna.
Znam da nema "kabinu" sto me malo odbija, ali, mozda bih je mogao dobiti pojeftino...

Takodje, ako ste u toku, voleo bih znati koja im je otprilike cena na trzistu... Pozdrav!!Fajl 6422

mladenkom 07.08.2013 10:00

To nesto nalik ovome?

1165 - Black Excelsior 911 Special Tremolo LMMH 120 $2995
You need to upgrade your Flash Player

tranzit 07.08.2013 10:05

U Njemackoj se kao polovna roba moze dobiti izmedju 1.000 i 1.400 eura i nije nimalo naivna. Vrlo je glasna, sa kvalitetnim italijanskim fasenima. Jedan od mojih ucenika je skoro nabavio upravo isti model. Firma Solton ih je redovno upotrebljavala za svoje "E-harmonike". Tacno je da nema kabinu, a ni "malu kabinu" ali je u tzv. "Doppel Octav" stimungu sto znaci da ima i Basson i Piccolo osnovne registre i predestinirana je za balkansku muziku. Ima veoma "brzu" tastaturu. Ako je mozes dobiti povoljno, uzimaj jer sa malo podesavanja na ekvilajzeru mozes je "smeksati" i ta kabina nece bas toliko nedostajati.

sale_band 07.08.2013 10:34

Hmm... Interesantno.... Hvala, videću šta će da ispadne. Ako uzmem ide na "ajde da se hvalimo" ;)

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2
Dodato:
@mladenkom

Da, baš takva...

zaki1 08.08.2013 10:00

Skracena klavijatura, sa 96 basova,lagana, dobra za ucenike,i za vjezbanje da postedis ,Guerinku ili nesto slicno.

tranzit 08.08.2013 10:20

Ova Excelsior 911 nije sa skracenom klavijaturom, ima 120 basova, a nije ni lagana 11.5kg. Nije bas ni za ucenika, prije se moze svrstati u harmonike za profesionalce koji ne trebaju Cassotto ili ne sviraju muziku kod koje je Cassotto neophodan ili bitan. Excelsiori koji imaju Cassotto, cijenom se krecu izmedju 6 i 7.000 eura i spoljnim izgledom se vrlo malo razlikuju od gore navedene harmonike a kvalitet tonova im je na vrlo visokom nivou. Excelsior nije nikako harmonika za salu.

sale_band 08.08.2013 11:07

Citat:

Originalno postovano od zaki1 (Post 250774)
Skracena klavijatura, sa 96 basova,lagana, dobra za ucenike,i za vjezbanje da postedis ,Guerinku ili nesto slicno.

Kad bih imao "guerinku" ili nešto slično, ne bih mogao da sviram nešto drugo a nju da čuvam za ukras.
Gde je tu logika uopšte?

zaki1 08.08.2013 11:10

Moj komentar je na ovu sliku gore, nema 120 basova i nesto je skracena kavijatura od standardne,moje izvinjenje ako je nesporazum u pitanju.Pozdrav.

sale_band 08.08.2013 11:23

A, to... Izvini, nisam mogao naći originalnu fotografiju. Radi se o harmonici od 120 basova i normalne veličine...

kreso 08.08.2013 12:08

Ja imam slićnu, malo jaču harmoniku Excelsior "Anconu" 920 (talijani su 1924. g. u New Yorku osnovali tvrtku za izradu harmonika Excelsiola, koju su 50-tih god prošlog stoljeća vratili u domovinu i u Castelfidardu otvorili Excelsior).
Za nju sam dao prije 8 godina (2004.) auto u zamjenu 1 za 1 (Ford Ecsort RS Turbo 136 PS).
Harmonika je fenomenalna, glasna, 4-glasna sa 120 basova, kabinka .
Ima 11+6 registara. Svojedobno sam dobivao ponudu za nju od 3.000 €. Imam i Dalappu i ništa nije slabija od Dalape, čak se Excelsiorka puno bolje i jasnije čuje kad je ozvučena.
Inaće gledaj da nabasaš na Excelsior 980, pravu kabinsku baritonku s kojom se ne može mjeriti niti jedna talijanka u tom segmentu, no kako je Tranzit napisao to su jako skupe harmonike i cjena od 6-7 tisuća eura je niži prosjek, i bit češ jako sretan da ju dobiješ ispod te cijene.
Model 911 je 4-glasna harmonika od 120 basova, 9+3 registra, lagana, s plitkom i brzom tipkom. Ako ima ugrađen MIDIVOX, vrijedi između 1.500 -2.000 €. Zahvalna i dobra harmonika.
Dodato:
Da se nadovežem, da te ne zbuni mojih 9+3 registra jer ti na slici svoje harmonike imaš 11 regstara s desne strane. U stvarnosti ima samo 9 glasova jer se 2 glasa dupliraju, tj na mašinici imaš u gornjem i doljnjem djelu 2 puta isti ton (nisam siguran, ali mislim da je dupliran basson i organ registar). Ne znam da li sam se dobro izrazio, plus imaš master registar (jedini 4-glasni) koji vuće na kabinu, ali to nije prava kabina iako je zvuk ljepo prigušen i jasan kao na pravoj kabini.

Trenutno vrijeme na Forumu 11:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org