![]() |
Pikolo u kabini!?
Evo ovako dragi moji forumasi,imam sledecu dilemu-problem pa vas molim da konstruktivnim i tacnim savetima-odgovorima i pomognete.
Naime,danas sam odneo harmoniku P.Soprani super paolo III petoglasnu na ciscenje i sredjivanje.Vrlo retko sviram pa hajde da je ipak malo utegnem i sto je mozda naj bitnije zatrazim od majstora da mi malo "pojaca" pikolo.On mi ree "pa ti i nemas pikolo",ja "pa kako nemam,a sta je ovo:confused:(na registru jedna tacaka dole) a on rece to ti je drugi sopran,e sad j...bem li ga.? On otvori harmoniku i rece "tebi je pikolo u kabini i zato je malo manje ostar.To ti je harmonika radjena za nemacko-francusko trziste i tako uradjeno.:(. Kraj-pitanje.Majstor mi je predlozio da ce prepravim "to" i da ce harmnonika imati ostriji i reskiji zvuk i da cu dobiti "organ' registar koji sada nemam!? itd.... Molim vas dajte mi vas sud,komentar,misljenje a pogotovo cekam naseg stimera misljenje.Hvala vam. P.S.moram napomenuti da majsota dobro poznajem,i da smo dobri (sto bi se reklo) i da imam u njega potpuno poverenje,ali ipak bih voleo cuti jos misljenja. Dodato: Evo postavicu i sliku registara mozda ce biti jasnije |
Ta tacka bi trebalo da bude gore, ne dole ali nije bitno, znam na sta si mislio. Kazi ti tom majstoru da nadje neku drugu budalu da ga odere. Palo Soprani Super Paolo III je po specifikaciji double octav petoglasna harmonika sa cassottom, a znamo svi sta to znaci, samo taj tvoj majstor izgleda da ne zna.
|
Hahahahahahahahahaha tranzit = carrrrrrrrrrrrrrrr
boze ,boze sa kakvim se prevarama danas sluze svi majstori,ja sve paolo soprani sto sam probao imale su pikolo,to im je fora samo tako nema pikolo hahahaha. |
Ma ne negira on duble casoto i postojanje pikola, vec kaze da pikolo ne bi trebalo da je u kabini vec van nje?
|
Nebi ja tu nista dirao... sto je sigurno - sigurno...
|
Ma nekako mi je tih,prigusen pikolo(verovatno zato sto je u kabini) a koliko sam ja razumeo,sve pikole za "Balkanski stim" bi trebalo da su van kabine.Ili nisam dobro razumeo ili...
|
Citat:
|
Opet je tranzit u pravu,nemogu ovi nasi sumari da primirisu italijanima u ni jednom segmentu oko popravke harmonike,nazalost mogu jedno da samo uniste jedan istrument,
pa ljudi su sa razlogom stavili to bas tako da bi dobili bas taj saund koj izlazi iz te harmonike,druze ne diraj nista tu,nego de zivis ako si mozda u bg poslao bih te kod mog majstora da ti to pogleda kako treba.Veliki pozdrav. |
Nele,da li je i u ostaloim kabinskim harmonikama pikolo u kabini,znaci mek i prigusen,to me interesira,jer kod mene je organ skoro kao sama kabina jer je pikolo tih i ja bih to da malo reskije bude e sad... ko ne riskira taj ne profitira,ali ima i ona jedan je probao pa se u...o!=))
Inace mi je ova materija slaba strana,nikad nisam prckao,otvarao i gledao harmonike pa ni sad klavijature.Mozda je to lose ali jbg. |
Ama fino ti je Nele napisao. Paolo Soprani Super Palo III ima svoj prepoznatljivi sound, koji je takav upravo radi svega toga sto je na njoj tako kako jeste. Ne mozes praviti Dalape Supermaestro od Super Paola III. Kada sviras preko ozvucenja, mozes ekvilajzerom podesiti sound kakav ti odgovara, a bez njega, moras "trpjeti" sound takav kakav je ili mijenjati harmoniku. Super Paolo III je rijetko dobra harmonika i vjeruj mi da je ne bih mijenjao za mnoge Guerrinije, Dallape, Borsinije, Vignonije i sta sve nema.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:10 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org