YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Cudna slika problem sa grafickom? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26267)

KEKI 08.11.2013 21:48

Cudna slika problem sa grafickom?

Ovako ekipo imam problem sa slikom! Kad upalim komp stalno imam ovu sliku!
http://img856.imageshack.us/img856/9538/z60p.jpg

Ne znam zasto?
Probao sam sa drugim monitorom ali opet ista prica!
E sad vjerojatno je stvar u driveru kad ga palim ili gasim tj kad pise welcome ili shooting down onda je slika uredu! Al cim se desktop pojavi odma ova slika!
I jos jedna stvar kad sam napravio reinstall drivera tj prvo sam unstall pa onda install! I dok sam ibrisao driver slika je bila ok osim normalno rezolucije (ikone su bile velike jer nije driver bio inst!)
Eto ekipo pomozite!
NAPOMENA: GRAFA JE POD JAMSTVOM samo komp je kupljen u komponentama i sam sam ga doma sastavljao! Tako da imam na komponente jamstvo!
Inace radi se o grafi Nvidida getforce gt440 2gb !
Pozz molim vas da pomognete jel ne znam sta bi napravio vise!:-??
Eto zaboravio ostale komponente:
procesor:i3 2100 3.10 gb
ddr3:2x4 gb
napajanje:crosair cw430
ploca:asrock p67 pro3

casper 09.11.2013 04:07

Gotovo je sigurno da je grafička neispravna, crko RAM.
Imaš garanciju, nosi u servis.

smuchac 09.11.2013 11:10

Skini posljednje drivere i probaj. Pp meni sitnu prednost imaju oni. Prethodne deinstaliraj.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

KEKI 09.11.2013 12:40

Ma to sam vec napravio!!!

casper 09.11.2013 13:01

Artefekti koji ti se javljaju je (najvjerojatnije) znak da je RAM na grafičkoj neispravan. Neka te ne zbunjuje to što se prikazuje čista slika kada driveri nisu instalirani. Grafičku tada pokreću nativni driveri od win-a sa manjom rezolucijom i naravno manjim opterećenjem. Zato je slika uvjetno rečeno čista.

Pokušaj opteretiti grafiku s nekom zahtjevnijom igicom i vidjet ćeš da će se nakon kratkog vremena računalo "srušiti". Ili samo pokreni neku fullHD film.

Nemoj se mučiti s tim, imaš garanciju pa neka se oni "bakću" s tim. U kojoj si je trgovini kupio?

KEKI 09.11.2013 13:48

Kupio sam u Adm-u i ne zivciram se! Jedino sto cu morat cekat da se to sredi i da dobijem novu! Ali pokusat cu sa nekom igricom! Imam bas NBA 2K14!
Pa cu pogledat!
Moram od nekog kolege posudit graficku na par dana dok mi se ovo ne rijesi idem odma u ponedeljak ujutro u servis odfurat na reklamaciju a odma cu im i sliku dofurat na usb sticku pa da vide!

smuchac 09.11.2013 14:14

Koliko imaš memorijskih modula na ploči? Ako su dva,jedan skini i probaj. Ako se ponovi isto,vrati skinutog a drugog skini. Ako je samo jedan,skini ga,ispuši slot,počisti pinove i vrati nazad. Mislim da nije grafička kriva za sve.

casper 09.11.2013 14:42

Neće biti problema s ADM-om i reklamacijom, dečki su odlični po tom pitanju. Neće trebati slika, oni ionako moraju napraviti test.

Ali prije toga provjeri da li si dobro umetnuo grafu u utor. I da li si zašarafio onaj šarafić koji ju drži. :-P

snjofkam 09.11.2013 22:19

Jesi overclockao grafičku karticu i onda ti je ovo se pojavilo?

Artifekti se pojavljuju kada se grafička kartica previše optereti.

KEKI 10.11.2013 02:09

Nikad u zivotu nisam nista clockao niti imam namjeru! Bjezim od toga!!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od KEKI (Post 257808)

Evo posudio sam od frenda grafu i odlicno radi!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od KEKI (Post 257808)
Dodato:

Evo posudio sam od frenda grafu i odlicno radi!

LUDILO!
SAD MI SE OPET DESILA ISTA PRICA ISAO SAM RESITIRAT RACUNALO I OPET MI SE I SA DRUGOM GRAFOM ISTO DESAVA!:-??:-??:-??:-??

Pa tko tu koga zafrkava??? Sad fakat nista nije jasno!

Trenutno vrijeme na Forumu 10:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org