![]() |
Sovet za korg pa800
Zdravo kolegi, potreben mi e vas sovet. Nikako nemozam da dobijam dobar saund od korg pa800. Gi imam site aktuelni setovi po forumite (DMX, sudo, ****, Asx i sl.) i pak ne sum zadovolen od saundot. Sviram Dynacord PM 1000 i Dynacord C15-3. Predlozete mi nekoi setovi ili ritmovi koi sto vas vi zvucat dobro. pozz :confused:
|
ma koji god set da uzmes nesto ti nece odgovarati,nemas bolje resenje nego da pravis sam set,skupljas ritmove koji ti odgovaraju,semplove takodje,sam stimujes ekvilajzer za svaki ritam-aranzman,jeste da treba odvojiti vremena i zivaca,ali bez muke nema nauke,ili dobro da platis neki jak set.<>BEZ MUKE NEMA NAUKE<>
|
A gde moze da se kupi jak set?
|
Možda zvuči kao šala ,ali bez namere da vređam.
Što ne kupiš yamahu Tyrosa? Ili rolanda? Najčešći setovi koji ekstra rade nisu na prodaju. Možda Trans audio? Ovisi koliko para... |
momo je upravu,na korgu ma koji set da ubacis uvek zvuci prazno,i ja sam za Tyrosa ili Ketrona.
|
Citat:
|
Totalno ispravno. I ja mislim da je Pa serija promasaj. Cak Roland E500 kojeg sam nekada imao je zvucio bolje.
|
Ovde se zaboravlja najvaznija stvar, a to je, ne moze se samo ubaciti set koji je ko zna kako pravio i svirati a pri tome biti zadovoljan "sirinom" i "punocom" zvuka
Instrument kao sto je Pa1, 2 ili 3 je zamisljen da se koristi malo duze od izlaska nove serije i da korisnik ima mogucnost da prema svojim potrebama sredjuje ono sto mu je potrebno. Jos bih rekao da licno aranzer ne smatram ozbiljnim instrumentom, vec, nazalost, nuznim zlom... |
Citat:
Dodato: . . Opet sve zavisi od ukusa. Moram da dodam, bio sam na par svirki kolega, gde je zvuk bio ,,masan" u smislu da je bio mutniji, bass je tukao kao lud, pomerao pluća, vokal mrmljiv, ali to se djuska , to tuče i to ide. Super. Ali nije moj ukus. U takvoj svirci cuo sam samo bas i bubanj. Moji ukusi su drugačiji. U svakom ritmu cak i u kontri se mora cuti škripa žica pod prstima kad prevlači od akorda do akorda. Svaki segment i ton u ritmu mora sebe da izdvoji i da nas uveri da nije tu tek radi reda već da je neophodan a da u isto vreme ne potkopava ostale instrumente. Ako se tako sredi klavijatura, pod uslovom da je tonski iznivelisana, koja god da je ( ketron, roland, yamaha, korg...), biće savršena. Sve ostalo je stvar ukusa. Hiljadu puta mi se učinilo da je bass slab pa dodavanjem na mikseru pokvarim kompletnu sliku o zvuku. Dešavalo mi se da čačkam i master EQ na miksu. Ma nikad više. sve na nulu, nijansa pojas visokih gore i srednjih dole ( mrvica samo... zavisno od prostor) ostalo po kanalima i udri. Kada se čovek drži nekih osnovnih zakona muzike, SVAKI ARANŽER se može dovesti u red vrlo brzo. Malo sam otišao i u off ali poenta je svega ovoga bila da naprednije funkcije mogu samo da doprinesu zvuku a nikako kontra. Dodato: Citat:
Dodato: Citat:
|
Koji god set da ubacis,nesto ce ti u njemu odgovarati, nesto nece, tako je svugdje, trebas dosta raditi,sredjivati,ritmove,boje,terce,sve zivo na klavijaturi da bi ti to dotjerao da zvuci onako kako ti zelis,to sam npr.ja radio, i tu treba dosta vremena i muke,i to ce stalno trajati, uvijek ce nesto novo izaci i trebas se tome prilagoditi, ja imam PA800,extra izlazi na ozvucenju, jako sam zadovoljan klavijaturom vec 3 godine ju koristim.
Samo trud i rad. :) |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org