![]() |
Savet za 15" zvucke
Kolege mogu savet od vasih iskustva da mi predlozite koji model 15" kutija pasivnih za samostalni rad znaci mixer i dve kutije da su mocene da zadovoljavaju vise ljude
|
Evo, ja koristim JBL PRX615 vec duze vreme I super me sluze...
|
Do koliko para? To je najbitnija stavka. Pretpostavljam da ti ne pada na pamet da kupuješ bas binove, s toga bih ti preporučio, šta god da odabereš da to bude trosistemac sa 15" basom... novije ili starije proizvodnje ti odluči. U svakom slučaju kod nas u muzičkim kućama sam video nove RCF 15" oko 390 e kutija nova. 15"-1" dvosistemska......
|
Covek trazi pasivne da ih radi uz Powermate. Tako da citajte lepo i savete tipa PRX nemojte da delite.
|
Stvarno bitno je koliko para bi dao za kutije. Od jeftinijih a da lepo rade wharfedale titan 15 pasivne. Cena oko 350 eura komad. Za vise para postoje i bolje kutije naravno. :)
|
pa za sad za manje pare za vise znam :) cuo sam neke predloge hvala vam
|
@MarjanMilosevic
Neka ih priključi na line out :P P.S. Nemoj da si na kraj srca... Sent from my HTC One XL using Tapatalk Dodato: A može da proda powermate i uzme pristojan suvi mikser uz aktivne kutije, to bi bilo odlično rešenje... Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Kad smo vec kod toga, zaista me cudi da jos ima ljudi koji rade na aktivnim mikserima. Vjerovatno su to oni koji nemaju dovoljno iskustva i znanja za sisteme koji se sastoje iz pasivnih miksera, eksternih efekata i aktivnih kutija, odnosno pojacala snage sa pasivnim kutijama. Nisam bas siguran da su svjesni kolika su im odricanja u pogledu kvaliteta sounda, radeci na nekakvim Dynacordima i slicnim kantama i loncima.
|
Ja recimo nemam para da priuštim aktivne kutije petnaestice. Primoran sam na one svadbarske Ev 45 kila komad. A recimo da sam skoro novu yamahu emx5000 uzeo za 350e... Znam za onu poslovicu ko ne plati na mostu plati na ćupriji, ali sve i da hoću da kupim aktivne kutije srednjeg kvaliteta ne bih prošao ispod recimo od 800 do 1500 e za obe.
|
Finansijske prepreke su vec visa sila, njih cemo ostaviti po strani, ama masa ljudi koji mogu sebi da priuste dobru opremu i dalje rade na tim Power Mixerima.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 15:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org