YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Gde naci sound drajvere (win7) za stariji laptop (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26482)

yamahapassion 23.12.2013 16:43

Gde naci sound drajvere (win7) za stariji laptop

Pozdrav ljudi, evo da vam se javim da mi pc koji mi je pre neki dan riknuo (pa sam napravio dramu ovde) sada radi kao metak, i drago mi je sto sam pomocu vas uspeo da otklonim kvar i da ga sacuvam. Elem, sada imam drugi problem. Dobio sam jedan laptop starije generacije IBM thinkpad 1830 na popravku, tojest, sve radi na njemu, ali mu je bilo potrebno ubaciti novi windows posto je stari bio toliko zadavljen da je jedva kursor mogao da se pomera. Na njemu je bio windows XP, i ja ubacio win 7 32bitni, i sve radi perfekt, samo sto nema zvuka... a njegov originalni CD nemam. Pokusao sam pronaci drajvere za zvuk na netu, i za taj model sound drajvera ima samo do windowsa XP, tojest ja sam pronasao zadnje drajvere za win XP. Zanima me, da li postoje neki univerzalni drajveri za windows 7 koji bi mogao instalirati da bi se cuo zvuk, ili od toga nema nista? Da li bas moram da ubacim windows XP ili mogu nekako srediti da radi zvuk i na sedmici? Ako neko bilo sta zna u vezi ove problematike, molim da mi javi. Hvala unapred.

p.s: zaboravih napisati da sam probao te sound drajvere da pokrenem u modu kompatibilnom za XP (sp3) i otkacio ono "run as administrator", ali nije dalo rezultata.

casper 23.12.2013 19:35

Imaš na driverguide drivere za Vistu iz 2008. Pokušaj s njima pokrenuti audio. Iako mi nije jasno zašto ga Win 7 nije uspio aktivirati. Imaš li upitinik u Device manager? Možda su zvučnici stišani. :D Pikni slušalice da eliminiraš neispravnost zvučnika.

smuchac 23.12.2013 22:14

Preko windows updatea provjeri imaju li rijesenje za zvuk. Ako nema,skini slimdrivers,instaliraj i skeniraj komp. Mene nikad nije iznevjerio. Ako skroz zapnes,rado cu ti uletit s team viewerom.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

yamahapassion 23.12.2013 22:18

U device menadzeru stoji upitnik kod drajvera za zvuk. probao sam odatle da update-ujem i ne dopusta mi. takodje u donjem desnom cosku gde ima nacrtan onaj mali zvucnik stoji mi precrtano (mute) kad kliknem na zvucnik opet mi daje kao na netu da nadjem drivere i nista do kraja ne nadje... ne znam sta da radim, ovo sa driversguide ne mogu da nadjem, gde si ti Casper video drivere za vistu? hajde mi postavi link molim te. ako neko ima nekakvo resenje molim vas da mi odgovorite... Smuchac, sta su to slimdrivers? jesu to neki univerzalni driveri?

casper 23.12.2013 22:50

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 261049)
...
ne znam sta da radim, ovo sa driversguide ne mogu da nadjem, gde si ti Casper video drivere za vistu? hajde mi postavi link molim te. ...

Samo guglaš "driverguide" (bez "s" kao što si ti napisao) i dovest će te na stranicu s najvećom bazom drivera na netu. Ako nema tu, nema nigdje ;)

Da ne stavljam direktan link na forum, pogledaj PP.

Yikwo 23.12.2013 22:52

Cekaj jesi li instalirao drivere za maticu??
Uglavnom je zvucna karta integrisana u maticnu plocu

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk Pro

yamahapassion 23.12.2013 23:29

Hvala vam ljudi svima na javljanju, a posebno hvala kolegi smuchac, stvarno su mi slimdrivers odradili posao, odma su nasli da fali audio driver i u roku od pola minute skinuli sa neta sta treba i sve se lepo instaliralo. Eno radi laptop kao metak, iako je mator :D Veliko hvala svima jos jednom!

smuchac 24.12.2013 14:44

Mene ko da su me stavili na ignore listu i moj savjet uzimaju posljednji. :D
Eto,drago mi da sam ti pomogao. :)

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

yamahapassion 24.12.2013 16:07

Smuchac, nisam te ostavio za zadnjeg, ne sekiraj se, nego sam procitao sve postove pa sam isao redom pa sta upali. ovi drajveri sto si mi ti preporucio su fantasticni. Isprobao sam ih i na mom kompu i prijavili su mi dosta nekih problema koji su uz njihovu pomoc odma i reseni, tako da jos jednom hvala na ovom korisnom savetu, a setup od ovog programa sam sacuvao i ubacio u fasciklu "ne diraj" jel stvarno spasavaju glavu :D

smuchac 24.12.2013 22:04

Nema na čemu druže! ;)
Samo znaj da je to online installer i da ga u offline stanju ne možeš instalirati jer ti je potreban internet za to. Offline verziju nikad nisam našao za taj progrem...:(

Trenutno vrijeme na Forumu 01:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org