YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   spajanje PC-a sa TV-om (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26628)

zeljko_mo 21.01.2014 00:18

spajanje PC-a sa TV-om

ovako ljudi, tv mi nema hdmi, a laptop ima, tv ima skart sa zada, i prednji činčevi (zuta, bijela i crvena)
imam philips hd media player hmp5000, i cesto preko njega gledam filmove sa usb-a(on je povezan preko činčeva u tv)
mene zanima, jel se moze kombinacija bacit, da iz laptopa idem preko HDMi u Media player HDMi utor, i sve to preko činčeva u TV, da mogu gledat filmove sa latopa na TV-u... nadam se da ste me razumili... :)

casper 21.01.2014 00:47

Ne možeš tako spajati jer je na media playeru HDMI izlaz. Njega spajaš na TV utor HDMI.

Pogledaj manual na str 27. i prati upute.
Tako ćeš pregledavati na TV-u sve što imaš na laptopu ili na bilo kojem računalu koje je u mreži.

zeljko_mo 21.01.2014 00:53

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 262749)
Ne možeš tako spajati jer je na media playeru HDMI izlaz. Njega spajaš na TV utor HDMI.

Pogledaj manual na str 27. i prati upute.
Tako ćeš pregledavati na TV-u sve što imaš na laptopu ili na bilo kojem računalu koje je u mreži.

tv mi nema HDMi... to mi je problem, mislio sam da ce se moci nekako iskombinirat da laptop spojim sa tv-om... preko media playera... :/

casper 21.01.2014 00:58

Pa i spojit ćeš ga preko mediaplayera. Pogledaj upute na str27. postavi mrežu između računala i Media playera (bežićnu ili s kablom, svejedno).

Media Player spoji s TV-om kako god ti odgovara. Vidim činčeve kao opciju ili kabl koji s jedne strane ima SCART (to ide u TV), a s druge su činčevi.

zeljko_mo 21.01.2014 01:15

hmp3000, nemam mrežu... moja greska...:(

casper 21.01.2014 01:42

Onda ti jedino preostaje prebaciti sadržaj na USB stick ili karticu i gledati ga tako. Stražnji utor HDMI, optički i AV su izlazi.

zeljko 21.01.2014 03:04

Cuj nema mrezu?Imas koliko hoces po onim stadionima 5.lige na golovima,poskidaj odnesi kuci pa razapni na televizor i eto ti mreza=))=))=))Pozdrav za mog imenjaka hehe

srdjan motif 21.01.2014 20:52

i ja to pokushavam ali bezuspeshno, sad pokushavam naci neki adapter da ima ulaz za hdmi a prikljucak za scart. to mi je mislim jedino reshenje ili da kupim drugi tv. to mi je plan b hahahhah :)

casper 21.01.2014 21:00

SCART je analaogni signal, HDMI je digitalni. Postoje neki (skupi) konverteri ali neminovno gubiš na kvaliteti i upitna je isplativost kupovine.

Uvijek ostaju činčevi kao rješenje dok se ne kupi bolji TV.

srdjan motif 21.01.2014 21:08

pa ako video ne koci i ne zamrzava, bio bi zadovoljan i sa nekom sredinom kvaliteta samo da je na veliki ekran :) kod mene nisu ni skupi ti konvertori 5 ,6 eura nego prb je tesko ih naci. :) pozz

Trenutno vrijeme na Forumu 13:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org