YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa500 problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27075)

bosanac aki 28.04.2014 16:23

Korg pa500 problem

kolege treba mi pomoc oko pa500...znaci kad upalim klavijaturu tjst stisnem dugme za paljenje samo mi titra ekran i ne pali se klaviajturi isto tako i na adapteru titra ono svjetlo

Korg007 28.04.2014 17:08

Imaš li nekog kolegu blizu da pokušaš sa drugim (originalnim) adapterom od pa500?

acakasper 28.04.2014 17:42

moze da se desi da je samo do adaptera,to je 90%,a moze da se desi da je napajanje,mada cisto sumljam,jer cim zmiri lampica na adapteru,promeni njega i bice ok.

bosanac aki 28.04.2014 18:29

preksutr sam dogovorio sa jednim majstorom da odem kod njega da vidim napajanje i sve jer su mi neki nabacali nebuloze da mi je otislo napajanje al u svakom slucaju hvala vam na pomoci

DON_KIHOT 28.04.2014 23:46

Pa u slucaju PA500, taj adapter u stvari je napajanje za klavijaturu. U klavijaturu nema napajanje sem tog adaptera koji je van klavijaturu i napaja je sa 12v istosmernog napona.

bosanac aki 29.04.2014 11:28

kolega hvala na ovom komentaru pao mi kamen sa srca sada

acakasper 29.04.2014 12:13

nema napajanje,ali ima konektor,koji moze da se desi da ima hladan lem na njemu.

rolandx 29.04.2014 12:23

Ima dve vrste klavijatura Pa500. Bio sam vlasnik obe vrste.

Jednu možete prepoznati po ADAPTERU koji je duguljastiji i lampica na njemu je na samoj ivici i kockasta je. Od tog modela i klavijature bezite kao đavo od krsta. Zvuk na zvučnicima njegovim je očajan, bez bass reflex-a, kao tranzistor. Dirke očajnije nego inače, javlja se problem sa šumovima ( kada se isključe zvučnici to više nije šum nego urlanje). Dakle sam zvuk na njoj ( njenim zvučnicima) je nebo i zemlja kako bi trebalo biti.

Druga je sa kockastijim adapterom i lampicom koja nije na ivici adaptera (jeste blizu ivici ali nije na samom rubu), i okruglog je oblika. Taj model koji je i najrasprostanjeniji je sasvim uredu.

E sada ne znam gde su kod nas nabavljali onaj krš od modela, ljudi su taj krš kupovali i u muzičkim kućama.... Kako je to urađeno, katastrofalno. Kao tranzistor. Da ste mi videli lice kada sam zasvirao kući na njoj, nisam je probao kod prodavca, jer cenim da je novo-novo. Imao sam pozitivnog iskustva sa njim. medjutim ni prodavac nije znao za jadac. Verovatno je povoljnije kupovao pa nije zagledao i probavao....

bosanac aki 01.05.2014 14:02

evo kolege da javim posto sam bio kod elektricara pa mije reko da mi je adapter otiso nego daj m irecite di bi bilo najbolje otic uzet adapter jer ovdje kd mene je 400kn sta je pretjerano za dapter

rolandx 01.05.2014 21:19

Pazi ovako, realno adapter ne vredi vise od 20 evra. Kako te nije posavetovao koji adapter mozes uzeti kao zamenski. Činč ( buksnu) ćeš iskoristiti od svoga adaptera, poenta je naći adapter od toliko volti, miliampera....sto je danas neki standard..... Kako te to nije posavetovao??? Raspitaj se malo, ukucaj na netu adapter te i te jacine, mA... i potrazi, sigurno ima.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org