YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros 4 cudno zujanje (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27187)

viktor011 29.05.2014 21:23

Tyros 4 cudno zujanje

Vec par dana pokusavam da pronadjem problem oko cudnog zujanja tyrosa,kada je upaljen zuji nekako kao da ima kratak spoj na kablovima,radi sve cak i kad sviram nekako preklopi to zujenje ali ipak zuji.pokusao sam da zamenim kablove,isto,zamenuo sam ulaz u pojacalo,isto.E sad naj zanimljivije je sto kada ugasim klavijaturu a pojacalo radi(yamaha 5016cf),indenticno zujanje,znaci klavijatura ne radi a zuji kao kada je upaljena.Da ne bude da nisam probao i drugu klavijaturu,koristim i korg tr koji je isto ukljucen ali kada je on sam,odnosno kada izvadim kablove iz tyros i samo ostane tr nema zujanja.Da nema mozda neko ideju sta je u pitanju?

acakasper 29.05.2014 21:28

to izgleda kao da su izlazi od klavijature pod nekim naponom.kao da je prespojilo nesto na ploci kod izlaza.

viktor011 29.05.2014 21:36

pa ne znam,da bas tako deluje,ona radi,svira ali i zuji,a ja ne znam da li ima koji majstor za jamahe ako ne resim sam,negde oko beograda ili u beogradu?

casper 29.05.2014 21:45

Ugašen Tyros, a kanal na kojem je spojen i dalje zuji? Ne bih rekao da je do klavijature.
Pokušaj poslati signal iz slušalica na razglas. Pokušaj spojiti na SUB1/2 pa na te izlaze pošalji signal. Da li imaš nešto spojeno u Tyros, njegove zvučnike, mikrofon?
Okreni utikač za 220 na suprotnu stranu. Ne pada mi ništa više na pamet ... :D
Malo testiraj prije nego odeš do servisa, ionako će i oni to uraditi.

viktor011 29.05.2014 21:56

evon sad sam probao da ukljucim na slusalice i isto se ponasa,zuji,okrenuo utikac isto,ne znam sta bi vise.Imam ukljucenu volume pedalu ali i nju kada iskljucim isto

casper 29.05.2014 22:04

Spojen na slušalice, Tyros ugašen i razglas zuji?

Da li zuji kada slušaš klavijaturu na slušalice?

Hmm, ajde dobro provjeri te kablove koje koristiš.

Ne mogu se oteti dojmu da nešto nije u redu s uzemljenjem instalacije u prostoriji.

zaki1 30.05.2014 05:59

Ako nije isti ulaz provjeri , ili neko ko je kompetntan da provjeri taj ulaz, sve mi izgleda da taj kanal nesto zeza.

mirandess 30.05.2014 11:48

Mozda pevise potrosaca ukljuceno na jednu uticnicu, meni je zimi najgore upalim grijalicu i kad upalim klavijaturu to zuji ko ludo :) probaj u druge uticnice samo klavijaturu i miksetu ukljucit...

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

beronjan 30.05.2014 12:33

Da li ti se to dešava stalno ili samo na određenom mestima (samo kod tebe u sobi, ili samo u nekim lokalima gde radiš ili tako nešto)? Ako je samo na istim lokacijama, onda može biti da je do struje, donsono uzemljenja.
Meni se dešava da ponekad u nekim lokalima gde radim, imam zujku na Kurzweilu, i to rešavam izolovanjem uzemljenja. Navučem onaj najlon od paklice cigara na utikač i onda ubodem u utičnicu i nema zujke :-O Znam da nije najsretnije rešenje, al' ajd...
Možda sam lupio glupost, ali meni to radi posao, i nemam zujku više

EmirTotic 30.05.2014 22:56

Au bre druže nemoj to da radiš, kupi korektor napona ili rastereti utičnicu, 'ćemo svi d'izginemo u vodu s taj najlon...

Možda ima neki spoj u tyrosu, otvoris i ispitaš, teraj negde u servis, nije to ništa strašno ali piči u servis i proveri dok je vreme. Mada pre će da bude do toga kad na jedan produžni kabal uključiš i baze mikrofona i mixetu i klavijature itd... Šta znam, budi oprezan.

Trenutno vrijeme na Forumu 15:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org