YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa500 USB kabel (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27283)

rasa.98 01.07.2014 18:18

Korg pa500 USB kabel

Molim pomoc. Imam korg pa500 i usb kabel, instaliran KORG USB MIDI Driver, kada pokusam da prikljucim klavijaturu na kompjuter samo mi izbaci da nije instalirano i tako vise puta. Zna li neko sta treba da radim?

srdan2010 01.07.2014 18:31

upalis pc upalis korg spojis kabel pa na korg stisnes media ides zadnja opcija u desnom cosku dole nesecam se tacno sta pise i tu upalis i to je to ako nenadjes pisi provericu tacno pa cu ti javiti pozzzzzz

rasa.98 01.07.2014 19:52

Ima opcija USB-Enable/disable, i to sam uradio i ne moze da instalira, stalno izbacije gresku.

acakasper 01.07.2014 20:35

probaj na drugi usb port na racunaru.

DrPtr 01.07.2014 20:49

Citat:

Originalno postovano od rasa.98 (Post 271438)
Molim pomoc. Imam korg pa500 i usb kabel, instaliran KORG USB MIDI Driver, kada pokusam da prikljucim klavijaturu na kompjuter samo mi izbaci da nije instalirano i tako vise puta. Zna li neko sta treba da radim?

Ako komp izbaci poruku USB device not recognized...bla bla... ipak proveri u Control panel/Hardw-sound da li je USB driver aktivan.Klikom na Korg usb driver otvori se mali prozor gde imas "device list" .... malopre pomenuta greska se javlja i kod mene i kod mnogih ali sve funkcionise kako treba.

rasa.98 02.07.2014 17:41

Citat:

Originalno postovano od DrPtr (Post 271447)
Ako komp izbaci poruku USB device not recognized...bla bla... ipak proveri u Control panel/Hardw-sound da li je USB driver aktivan.Klikom na Korg usb driver otvori se mali prozor gde imas "device list" .... malopre pomenuta greska se javlja i kod mene i kod mnogih ali sve funkcionise kako treba.

Usao sam u device manager nasao pa500 i pise device status:No drivers are installed for this device. A kada udjem u korg usbmidi driver u control panelu, ne mogu da udjem u device list, kao mrtvo-neaktivno dugme.
Kada mi je na klavijaturi card connection disable onda mi ponudi da instaliram korg, a kada je card connection enabled to instaliranje samo nestane.

rolandx 02.07.2014 19:35

Na sedmici radi 100% bez drajvera. Dakle spojiš kablom , uključiš Enable USB na korgu i to je to. Probaj ili sa drugim kablom ili na drugom kompu. Deinstaliraj drajver iz racunara, restartuj ga,... ako si ga ucitao sa diska... mozda ima neki konflikt pa probaj ponovo BEZ INSTALIRANOG DISKA. Prilikom povezivanja obavezno budi na internet konekciji... on line ce sedmica sama naci sve sto joj je potrebno.... Javi sta si uradio. Plasim se da kabal nije pravljen za cross over konekciju.. ma i toga....

Mada mi lici na problem na samom racunaru sa USB portovima...

GALA 02.07.2014 19:43

ja sam recimo imo problem kad spojim Pa2x i nece....sve probo ludio sam danima....nevjerovatno PowerIso dok je instaliran na kompu nije mi komp preko usb prepoznavo sint...mozda jedan od programa ti neda da radi kako treba

DrPtr 03.07.2014 01:09

Citat:

Originalno postovano od rasa.98 (Post 271481)
Kada mi je na klavijaturi card connection disable onda mi ponudi da instaliram korg, a kada je card connection enabled to instaliranje samo nestane.

Dobro ,to zvuci logicno...kad je card connect enabled onda komp vidi PA kao media storage,kad je ta veza zatvorena vidi ga kao midi device i trazi driver.

Nego ne rece kakvu poruku dobijes kad pokusas da instaliras driver?? W7 imas ?

a za svaki slucaj pogledaj na START/KORG/ da li je instaliran "driver tools"-Configure Korg driver setup utility i da li je cekirano"automatic start" odnosno da se USB driver podigne zajedno sa windows.

Sto @Gala rece moguce i da nesto drugo pravi zvrcku,bilo je slucajeva da kamera dodje u konflikt sa USB/Midi driverom.
Dodato:
Jesi probao ono standardno...Device manager/sound video and game/PA -update driver ? I da otvoris listu sa ponudjenim driverima.... posto kazes da si ga instalirao.

rolandx 03.07.2014 05:59

A da nije problem u samoj SD kartici ;) Probaj sa drugom karticom do 2 GB...

Trenutno vrijeme na Forumu 09:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org