![]() |
Par pitanja za Pa600.
Nedavno sam uzeo pa600 i poslje rolanda mi fali na korgu osjetljivost tipki(tonova) znaci mogu li da podesim tastaturu za solo dio na osjetljivost da daje zvuk znaci sto jace pritiscem glasnije zvuci..
I jos na nekim prelazima mi odulji prelaz bubnja pa prodje duze dok otkuca prelaz ili ne krene na vrijime kad ja zeli,na rolandu je bila opcija koju sam koristio HALF TIME,a ovdje ne znam. |
1. Global-Controlers-Velocity curve-pa izaberi od soft do hard, kako zelis.
2.Half bar nema na korgu, a sada mozda moze drugacije da se namesti, to vec nzm. |
Global - mode preferences - Velocity control
Dodato: Auuu Veljo, nisam pročitao tvoj post, da si mu već odgovorio.... moja greška |
Razumio sam prvo pitanje ali sta za drugo,na nekom ritmu mi prelaz ne odlupa odmah nego nakon takta pa se odulji dok odlupa do kraja,moze li se ikako prepolovit kao u rolanda half time opcija ili..
|
Prelaz
HALF TIME na korgu nema, mozes da ga napravis takog, e rec modu stavis mu jedan takt ili koliko vec. A i mozes prilikom sviranja, samo moras ga ubosti na pola takta i on ce odsvirati pola, sva fora je u tome kad ces ga pritisnuti.
|
U redu,a nasao sam velociti za osjetljivost tipke samo mi na vecini USER boja i TERCAMA nece da radi,radi uglavnom na fabrickim bojama i ponekim ubacenim:(
|
Korg pa 600
Pozdrav svima,
da li neko može da mi pošalje link za skidanje seta za korg pa 600 ? Unapred hvala. |
link
Pogledaj privatne poruke, poslao sam ti svoj set. Pozz
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:22 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org