YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Kako povezati aktivan bin i 4 kutije (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27641)

Otpisani-EA7 28.10.2014 17:59

Kako povezati aktivan bin i 4 kutije

interesuje me sledece posto do sada nikad nisam radio sa binom, imam sledecu opremu
dynacord powermate 600/2
4x SX300 kutije
aktivan bin behringer d1500pro navodno 1400wati

hteo bih (neznam da li je to izvodljivo) dve kutije da gura mixer a ostale dve da gura bin, i sve to zajedno spojiti da bih rasteretio malo miksetu posto je mala, do sada sam uvek radio sa dve sx300 i mixerom pa sam razmisljao kakva kombinacija postoji i da li uopste postoji sa malim mikserom, ili bih polako trebao da pazarim pm1000 posto ostajem na dynacord, ako bih neko mogao da napise moguce povezivanje i savete,
hvala unapred

DjoleBn 28.10.2014 19:31

Ne mozes ti tjerati te pasivne kutije ovim binom, moraces sve staviti na powermixer, a neces ti njega opteretiti time sto ces staviti 4 kutije. Izgleda jedina kombinacija je da bin stavis na mono output ili aux, po meni bolje na aux, da ga nezavisno pojacavas, a na ekvilajzeru da skines bas frekvencije sa kutija sx300 koje ce bas bin svirati...

Otpisani-EA7 28.10.2014 19:39

na bin imam 2x input 2x thru i 2x output, aux ne mogu jer mi je vec zauzet zbog vokalista, ako idem iz miksete u bin input i iz bina output do sx300 input i iz sx300 output do druge sx u input i tako na oba kanala, da li je to izvodljivo, samo da mi ne rikne mikser [emoji4]

DjoleBn 28.10.2014 19:52

Onda stavi bin na mono output, ili stereo main outputs i pojacaj koliko je dozvoljeno, a sx 300 potjeraj sa mixerom. Opet ti govorim, tvoj bin ne moze da tjera sx300, to su izlazi za aktivne kutije, odsjeceni skretnicom, ili samo kao link.

mikimiki 28.10.2014 20:03

Tvoj pm600/2 moze komotno da gura 4 sx300. Posto nemas skretnice mozes takodje da povezes na aux, tako da mozes da biras sta ce ici u sub.

Otpisani-EA7 28.10.2014 20:54

hvala na odgovorima, javicu utiske kad isprobam

dexter 29.10.2014 12:59

e da ja tebi recem

E da ja tebi recem posto vidim da imas pa2x kao i ja.

Ne znam kako spajas klav na mixetu, ali evo predlog kako ja radim.

Na out1 izvuci bass pedalu, stavi u mono kanal.
Na out2 izvuci bass gitaru, stavi u mono kanal
Na Left i Right pusti sve ostalo, stavi u Stereo kanal.

Na mixeti nadji aux out ili kako se vec zove na PM, tu ubodi signal kabal koji ide u taj bass bin.

Kanale u kojima su bass pedala i bass gitara, izvuci na taj AUX koji si odabrao da ti ide u bass bin.

Fino to uštimaj i oboji, 100% dobitna kombinacija.

Samo sto će ti trebati 4 kabla do mixete. Nadam se da sam pomogao.

Otpisani-EA7 29.10.2014 17:46

ja oduvek radim na 4 izlaza, bas na 1 bubnjevi na 2 i ostalo na stereo, probacu i na aux i na mono out jer aux mi je zauzet zbog vokodera da bih njega mogao na vise mikrofona da koristim, danas ili sutra dobijam bin pa cu javiti

dexter 29.10.2014 18:02

pravis gresku , ali dobro.

Bubanj pogotovo na klavijaturama pa2 pa3 je uradjen u lejerima L i R
Da bi taj bubanj izasao kako treba i da bi se dobila prava dinamika , kao recimo na DMX GM LIVE setu, bubanj treba da ide stereo.

Zato probaj da izvuces kanale kao sto sam ti napisao u prethodnom postu, vidjeces razliku, pogotovo sto ces bass pedalu moci fino da ofarbas.

Drugarski savjet, bez ljutnje.

Otpisani-EA7 29.10.2014 18:05

probacu tako, nisam lepo procitao post [emoji4], svaki savet je dobrodosao [emoji4]

Trenutno vrijeme na Forumu 01:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org