![]() |
PA800 Loop
Odsvirao mi gitarista (c-dur)rumbu na nekom fenderu i zvuci strasno...Ja je usnimim kao loop,uradim time slice(sve ovo na pa800) i kada napravim groove ona bude mnogo mnogo brza od tempa u kome sviram.E sad mozda tu ima neka fora,ali ja je ne znam,svejedno,interesuje me kad bih ja to sve i ustimao moze li loop mijenjati akorde u svirci?Pretpostavljam da ne,ali kad se sjetim da moze da mijenja tempo....Ipak da ja pitam.
|
Btw i mene zanima kako radi taj TIME SLICE,sa tim još nikad nisam radio pa bi volio više znat o tome,ako ima netko ko bi to dobrovoljno objasnio,ja mu jako zahvalan.
Pozdrav! |
To je super opcija:)..Bas sam sinoc trosio vrijeme na to.
Znaci gitaru nemozes ubaciti jer se promijenom akorda na aranzeru tonalitet sempla ne mijenja,ali je zato za perkusije i bubnjeve fantazija;)...Ima negdje na forumu nacin na koji se to radi,da ne pisem sad bezveze,ali je sigurno jedna od boljih opcija na ovim aranzerima. |
Odma da ti kazem da ne gubis vrijeme sa Guitar Loop-ovima na PA800, previse je mali sampler za to. Na PA800 imas odlicnu Guitar Mode funkiju koja ti dozvoljava da napravis realan zvuk ritam gitare u ritmu. Na prvi pogled ne vidim kako bi taj jedan loop bio u stanju da se mijenja po akordima...iz razloga sto taj loop kad je kreiran je tretiran kao program iz USER01 ili USER02 ali KMP nije kreiran :confused:. Ako vec hoce Guitar Loop-ove, bolje load-irati Akorde Gitare, ali i ovo zahtjeva mnogo mnogo prostora. Loop-ing je umjetnost sama od sebe i zahtjeva da loop bude precizan i sto cisci moguce.
Sto se brzine tice. Kada Load-iras loop imas opciju da nastimas time signature (2/4, 4/4 itd) i duzinu bars, od koliko taj loop traje. |
Ne moze ni jedan loop ni vise akorda ko sto Korgminator kaze, nista od toga, PA800
ne moze da radi NOTE TRANSPOSITION na AUDIO stvari u STYLE, to za sad moze da radi samo AUDYA od sve postojece aranzere, nijedan drugi. |
moze da radi loop na pa800,evo ja imam od kolege sto je jedan napravio, kontru je odsvirao komplet akorde znaci c-dur, c-mol-c7 i tako dalje i ubacen je unutra kao smpl i stavio sam ga na ritam i mjenja harme radi super, jedino kad hocu da ga stavim na neki drugi ritam svira mi krivu harmu, to neznam kako napravit,:)
|
Ako si to uspeo napraviti onda pod hitno javljas se Korgu i trazi posao kod njih.
Da mi je samo znati kako da i ja uradim to al neznam i nemogu. |
Beki od jane svirac ima napravljeno na Pa2xpro gledo sam lopove odsviranih kontri, preko dvi oktave ima odradjeno i radi mrak, ja sam konto da je guitar mode poslje kad sam ga pito mi je pokazo da ima semplovane loopove kontre. pozdrav!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 07:22 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org