YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Potrebna mi je klavijatura sa kvalitetnim osnovnim bojama za bend? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28531)

mixermusic 19.05.2015 03:20

Potrebna mi je klavijatura sa kvalitetnim osnovnim bojama za bend?

Cao svima! Molim kolege ako mogu da preporuce neku klavijaturu koja bi sluzila u pop/rock bendu... trebaju mi samo osnovne boje kao sto su klavir, elektricni klavir, sax, flute, brass, synth, gitara i slicno. Ali da budu sto kvalitetnije boje i da imaju efekte, vibrato, tremolo i sl.?

Do oko 70 000 dinara bih mogao da izdvojim. Mada sve nesto mislim, za ovo osnovno sto meni treba ne bi trebalo da kosta vise od 200, 300 evra max.

VUNIMRAV 19.05.2015 08:22

Mada mislim da i sam znaš koje su to;) evo nekih;Korg T3,Korg TR,Korg Le,Korg trinity,Roland Xp30,50.10....

nemanja 1982 19.05.2015 18:12

Nadji ti XP10 kad ti ja kazem,on ti je 100ak evra a odlicno radi to za sta tebi trebao. odlicni klaviri gitare,saxofoni i sve ostalo. ja je imam i odlicna je za to sto tebi treba nista ti bolje od toga sad za sad ne treba :)

daliborkorg 20.05.2015 02:35

Citat:

Originalno postovano od nemanja 1982 (Post 280436)
Nadji ti XP10 kad ti ja kazem,on ti je 100ak evra a odlicno radi to za sta tebi trebao. odlicni klaviri gitare,saxofoni i sve ostalo. ja je imam i odlicna je za to sto tebi treba nista ti bolje od toga sad za sad ne treba :)

Batali XP10 to je stara klavijatura sa smesnim ROM-om, za oko 80000 din mozes da pazaris roland fantom xa. XP10 je igracka za malu decu koja moze da sluzi samo za vezbanje.

velja87 20.05.2015 04:37

A kakve su orgulje(hammond) na pomenutim modelima? Nikakve. Za tu vrstu muzike ce ti i to trebati. Bolje uzmi roland juno di, yamaha motif classic, neki od fantoma ili korg tr. Ima tu jako mnogo klavijatura...

VUNIMRAV 20.05.2015 07:08

Ja ipak mislim da je ovo za dr Nešu!

nesaband 20.05.2015 14:05

Ma druze,ovo nije za mene,ovakve teme su postale uobicajeni folklor pa ni ne ulazim u njih sem kad vidim da ti nesto napises.:rotflol:

Ja da imam 80.000 castio bih sebe sa jednim roland juno di i jos da mi ostane para za jagnje na raznju i sopsku salatu.:lol:

EmirTotic 20.05.2015 14:16

Druže, za nekih 450e možeš da nadješ Korg TR u savršenom stanju, a možeš skupiti još malo para za Korg Triton Extreme. To su jako zahvalne klavijature i lake za održavanje. Sempler je jako bitna stvar, naročito ako sviraš više žanrova muzike. Kasnije kad već udješ u šemu videćeš da su tu i M3 recimo itd. kada budeš imao para, zaradjivaćeš svojim radom pa će ti se samo reći. Zaobidji sve moguće eksperimente i kupi provereno, to sam bar na svojoj koži osetio. :)

rocco 20.05.2015 21:29

Za pop/rock muziku sa TR li LE bogami neces se nasvirati.Imam TR 5-6 godina i znam sta pisem,fabricke boje su katastrofalne,sempler ne moze biti losiji.Uzmi ti sebi neki Roland i nista ne brini,imam kuci stari G600 i sto se tice fabricke boje organa,brass,string,pad, tu ovi digitroni kao TR i sl nema sta da traze a da ne pricam o nekoj skupljoj Roland varijanti...

mixermusic 21.05.2015 00:15

Koliko vidim jako je komplikovano...
Sta mislite da zamenim sve to sa jednim lap topom i midi klavijaturom i pustam zvuke preko njega i sviram na klavijaturi? Koliko se to isplati i koliko je prakticno?

Trenutno vrijeme na Forumu 16:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org