![]() |
Pojacavanje jedne trake u jednoj varijaciji
Pozdrav Korgovci zna li neko kako bih pojacao npr u Intru Perkusije, a da na ostalim varijacijama bude tise. Kontam verovatno u Event editu samo ne znam koji broj Ctrl je za volume. Hvala:)
|
record......menu.........track controls........sound expression .
To ne radis u event.......zato sto bi morao svaki udarac posebno da smanjujes .......rekao si da zelis kompletnu traku samo jedne varijacije da smanjis.......onda pratis gore upute. |
Hvala da moze i tako ali nikako znaci ne moze volume da se kontrolise
|
Citat:
Odaberes ritam koji zelis.......ides na record......menu......track controls.......u dnu displeja odaberes sound exp. Pustis ritam da svira.......dok svira prebacis na varijaciju 2 npr.......izaberes instrument (bongose npr) i smanjis ga na toj stranici.........to znaci da si ga samo smanjio na toj varijaciji koju si izabrao.......posve jednostavno :D |
Ok razumem. To je expresion a ja sam mislio na volume, posto sam tako navikao na Tyrosu. Ali nema veze i na ovaj nacin je dosta prakticno u svakom slucaju hvala.
|
Citat:
Pa objasnih detaljno kako se to radi. Ili je problem sto se ta funkcija zove expression.......mozda trebalo da pise volume :D |
Nije nikakav problem. :D
Ispalo do malo ne sporazuma, zato sto Tyros pamti volume svake trake u svakoj varijaciji. Nije potrebsn expresion. A ja navikao tako, nista drugo...pozdrav |
To nisam znao.
I jedno i drugo moze imat prednost i manu. NPR ako hoces da pojacas perkusije na svim varijacijama......jel to znaci da yamahi moras uci u svaku varijaciju pojacat da bi on upamtio. Ja sam navikao na korgu i svidja mi se ovo.......ako hocu na svim varijacijama pojacat....samo pojacam volume perkusija i gotovo.......a ako hocu da pravim razliku po varijacijama tek onda idem na expression. Sve je to super ovako ili onako. |
Na Tyrosu ako hoces na svim varijacijama da pojacas takodje bilo koja druga podesavanja efekat ili da pronenis sam instrument. To sve podedis dok sviras i tako sacuvas u style creatoru.
|
Element
Pozdrav za Kolegu Mačka i Ella 85.
Ella pitanje za tebe da ne otvaram temu. Da li iz jedne varijacije mogu prekopitari samo jedan element bubnja, npr iz var 1 u var 2 samo kontra činelu da naliepim.? hvala |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:18 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org