YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa4x . . . (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29400)

korgovac_86 03.05.2016 21:08

Pa4x . . .

Pozdrav kolege, novi sam ovdje, pa evo da postavim par pitanja u vezi ove klavijature.
1. Da li postoji opcija da se ukine dinamika, jer koliko se meni cini ona je prisutna ?!

Faze 03.05.2016 22:52

Pa4x . . .

Troll?

mimiki 04.05.2016 15:22

dinamika na bojama fabrickim ili sta ?

sale_band 04.05.2016 18:33

Ovo mi nikad nece biti jasno...

korgovac_86 04.05.2016 23:19

Ne znam da li sam dobro formulisao pitanje, ali radi se o tome da na fabrickim bojama je dinamika prisutna, kao sto je to bio slucaj na Roland e-96 npr. ako se sjeca neko, pa je postojala opcija da se ta dinamima skine. Zanima me da li postoji opcija i na ovom sintu. Tek sam ga kupio, a vjerujte da nemam vremena ni da prosviram pjesmu jednu kako treba, a ne da se bakcem satima na sintu, trenutno mi je takva situacija. Ako ko moze i zna i voljan je da pomogne, zahvalan sam, ako ne opet hvala. Pozz

srdjan motif 04.05.2016 23:39

Nemam iskustva sa Pa4 ali ipak je to moćna kljava, verovatno da ima, da bi je sredio treba da odvojis vreme jer ako si toliko zauzet stajace ti u ormaru. Za dinamiku potrazi Velocity to je tu negde.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

korgovac_86 05.05.2016 00:04

Znam druze da treba vremena, ali mi je trenutno takva situacija da nemam vremena zaista ni za sta . . .

casper 05.05.2016 01:41

1 Privitaka
Interesantno viđenje stvari. Za što to nemaš vremena?

Nisam vidio u živo pa4, nisam niti svirao ...
Skinuo sam manual, pronašao Keyboard velocity pojam, otvorio stanu 734, i nacrtao sam skicu koja govori sve što tebi treba.

Potrošio sam 4,5 minute na sve skupa. Zajedno s ovim pisanjem.

Dobronamjeran savjet, ostavi se muzike ako u životu nemaš barem 5 minuta slobodnog vremena. ;)

ella 85 05.05.2016 01:41

Jesi li ikad se susreo sa nekom korg klavijaturom.......ili ti je to prvi korg......isti je princip od pocetka.........na isti nacin se skida dinamika kao i na pa500,600,800,pa1,pa2,pa3..........ako nisi nikad imao korga pitaj nekog blizu tebe ko ima korg aranzer........to svi znaju ........jesil morao bas odma na pa4x :D
Dodato:
Ako skine dinamiku na globalu........nece imat dinamiku vise ni na jednoj farbi :D

Tesko mi je povjerovati da bi neko htio da mu i klavir nema dinamiku :D

Mozda je logicnije za pojedine sound ove to podesavat pojedinacno.

korgovac_86 05.05.2016 07:36

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 289557)
Interesantno viđenje stvari. Za što to nemaš vremena?

Nisam vidio u živo pa4, nisam niti svirao ...
Skinuo sam manual, pronašao Keyboard velocity pojam, otvorio stanu 734, i nacrtao sam skicu koja govori sve što tebi treba.

Potrošio sam 4,5 minute na sve skupa. Zajedno s ovim pisanjem.

Dobronamjeran savjet, ostavi se muzike ako u životu nemaš barem 5 minuta slobodnog vremena. ;)

Hvala Casper. Stvar je takva da sam kupio sint , upalio ga dva puta, radim 20 sati na dan, a svirke se blize, a sint mi totalno stran, a to mi malo cudno bjese, pa rekoh da pitam. Oko seta necu ni da pricam kakve su muke. Ne cita nista os trojke, msm na komppet set, sve treba pojedinacno ubacivati, uhhh . . . drama

Trenutno vrijeme na Forumu 23:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org