YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa3x , problem sa usb-om (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30087)

yamahapassion 08.04.2017 09:28

Korg pa3x , problem sa usb-om

Pozdrav kolege, iman jedan problem sa funkcijom usb ulaza (prednjeg i zadnjeg). Ja sam navikao na pa600 npr.u toku svirke da punim telefon na usb ili tako nesto slicno, ali na pa3x sada ne mogu da namestim da imam to. Kada ukljucim telefon preko kabla na usb ulaz samo mi treperi na ekranu ona poruka found new usb tako nesto... zna li neko moze li negde u funkcijama da se podesi da usb ne sluzi samo za load setova ili podataka nego i za punjenje?

splendid 08.04.2017 11:42

To ti je do telefona...nije do klavijature...morao bi rutovati telefon ili neki drugi model...ja sam to imao sa samsung s3

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

yamahapassion 08.04.2017 13:19

Au, znaci nema nade onda. Ja sam pre imao lg g3 i korg pa600 i nikad nisam imao problema. Kasnije sam uzeo galaxy s7 edge i isto je sa pa600 radilo bez problema. Punio se normalno. Kako sam presao na pa3 nece pa nece. Mislio sam da postoji neka opcija u globalu gde to moze da se otkaci ali izgleda nista od toga

nikadvisekorg 08.04.2017 15:01

Ne može na pa3 verovatno slaba amperaža usb ulaza, ja imam samsung pa isto pokazuje kao i tebi a na pa600 je radilo..... jbg pa600 je noviji 😄

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

splendid 08.04.2017 16:14

Moj s6 radi i puni se...kontam trebao bi i s7...ili ti je problem kabl ili probaj kad ubodes da odaberes neku drugu opciju u meniju koji bi trebao da ti ponudi...ja kod mene odaberem samo punjenje....a to iskakanje i konektovanje je radio moj s3 dok nisam uradio root i ubacio mu aplikaciju mass memory....jer novi telefoni imaju neku svoju aplikaciju za povezivanje sa racunarom...nije kao na starijim telefonima kad ga povezes na klavijaturu da ti on telefon vidi kao dodatnu memoriju

Tihotyros 09.04.2017 14:03

Moj S7 edge, na tyrosu 3 se puni iako ga klavijatura ne prepozna kao kompatibilan uredjaj ili vanjsku memoriju. Samo ga puni.
Ali mogli bi pokusati ukljuciti USB debuging ili ispravljanje USB gresaka, mozda poskje vude radilo. A te su opcije skrivene na mobitelu.
Do njih se dolazi ovako na samsungu (neznam postavit sliku ovdje pa cu opisati)
Postavke telefona >
O telefonu (skroz na dnu) >
Podaci o softveru >
I zatim na broj verzije klikati 6 puta dok se ne otvire opcije razvoja tj telefon ce vam napisati da ste sad programer.
O da se vratiti nazad i u postavkama se pojavi novi meni koji ima naziv "opcije razvoja"
Uci u njega i ukljuciti USB debug ili ispravljanje USB gresaka (ovisi na kojem je jeziku tel meni)

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

yamahapassion 09.04.2017 18:07

Hvala vam svima na savetima probacu ovo sto ste napisali prvom prilikom pa javljam

nikadvisekorg 09.04.2017 18:23

@splendid daj link od te aplikacije ne mogu da je nađem u prodavnici.....

splendid 09.04.2017 18:36

Aplikacija je "SG USB Mass Storage Enabler" međutim zahteva rootovan uređaj...ima još tih aplikacija ali mora se rutovati telefon....ali pre rutovanja ja bih isprobao prvo opcije kojenje @Tihotyros napisao pa cak i kabl da ne pravi problem jer moguće je i to...pa ako sve to ne daje rezultat onda verovatno ovo...s tim sto se rutovanjem telefona i ubacivanjem nekog stock-a gubi garancija telefona ukoliko postoji...

nikadvisekorg 09.04.2017 22:31

Radi s ovim programom, hvala @splendid

Trenutno vrijeme na Forumu 12:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org