YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mikrofoni (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Problem sa bazom (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30281)

josipv 04.08.2017 12:35

Problem sa bazom

Imam problem sa bazom Shure U4S,koristim sistem na harmonici i desava se da mi nekada prekida a nekada radi normalno,nekada prekida na udaljenosti od metar dva a ponekad i na vecoj.
Znaci napravim pokret na bini ono prekine,pa onda jedno vrijeme radi i tako stalno,napominjem da se to ne dogada na istim mjestima,kablovi su ispravni,sve smo pregledali..
Dali je netko imao slican problem?

nikadvisekorg 04.08.2017 23:31

Na kojoj frekvenciji radi i da li znaš 4g mreže tu kod tebe na koju su freq dodeljene? Mada nekad i wifi ruter zna da to radi ako je baza na 2.4ghz....
ali to sve ako je kao što kažeš sve ispavno.

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

josipv 05.08.2017 14:55

Prije 2 dana svirali pod satorom na livadi,jedva da je struje bilo a kamoli wifi,i tu je prekidalo nenormalno,danas evo svadba u sali,radi bez greske..

splendid 05.08.2017 21:23

Struja moguće...to jest napon...u4d su imali problem sa napajanjem....pretpostavljam da bi to moglo biti...ili promeni frekvenciju...možda je neki daljinac na sličnoj frekvenciji...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

nikadvisekorg 07.08.2017 00:48

Citat:

Originalno postovano od josipv (Post 297175)
Prije 2 dana svirali pod satorom na livadi,jedva da je struje bilo a kamoli wifi,i tu je prekidalo nenormalno,danas evo svadba u sali,radi bez greske..

Ne razumeš, ne mora da bude wifi, dovoljna je i bazna stanica za mobilnu telefoniju koja ima 4g na sličnoj freq. i tu nastaje problem nebitno što je to livada, signal i tu dopire.... a ako je struja problem ubacite kvalitetan korektor napona koji će da "pegla" napon ali ja lično mislim da to nije problem.

splendid 07.08.2017 08:46

@nikadvisekorg to je UHF baza....nije na 2.4ghz kao nove...

nikadvisekorg 07.08.2017 10:08

Pa ne znam koja je frekvencija toh mikrofona autor posta jos nije napisao, ali izgleda vi ne znate da sa gašenjem analogne tv freq. zbog dodeljivanja 4g operaterima, i frekvencije oko 800mhz i 1.6ghz au dodeljene takođe za 4g. Ako je baza na 800mhz to moze biti veliki problem jer što je niža frekvencija više "probija" da tako kažem kroz zidove i prepreke i pravi veći problem bazama koje su na toj ili približnij freq.

splendid 07.08.2017 11:40

Moguće i to...u4s je u nekoliko grupa frekvencija valjda bio u posegu od oko 600 do oko 800mhz....mada su napajanja problem čest bila na u4...hoće na celoj bazi da počne da onako žmiga osvetljenje oko displeja...

josipv 07.08.2017 13:00

Skuzio sam da nam mjestima gdje mi prekida,stalno skacu one signalne led diode i dok ne sviram,recimo u pauzi dok je mutirano....

splendid 07.08.2017 16:26

Aha...onda se mesa neka frekvencija...promeni frekvenciju...i proveri da neciji daljinac od kolega sa frekvencijom blizu tvoje frekvencije

Trenutno vrijeme na Forumu 16:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org