![]() |
Korg Pa3x Displej problem
Zdravo svima.
Ne znam da li je neko od vas imao ovaj problem. Naime, imam Korg pa3x i radio je odlično do prije par dana. Kad sam ga upalio displej je počeo da blica. Pokušavao sam da ga ugasim, promijenim kabal "čukao ga i kvrckao" ali ništa. Iako stalno blica uspijevam da vidim da se sistem regularno podiže. Čak i tač radi, znači mogu da promijenim ritam ili performans. Napominjem da dok blica ekran uopšte ne radi audio izlaz,ne čuje se ništa. Onda sam otvorio RAM, izvadio i očistio i opet blica. Posle sam otvarao dio gdje stoji baterija i interni dsik (USB). Tu sam čačkao konektore. Posle toga sam uspio da ga upalim normalno i odradio noć. Kad sam sjutradan pokušao da upalim opet je blicao. Posle nekog vremena uspijem da ga upalim a onda opet posle gašenja pokušam i opet blica. Da li je neko imao ovaj problem? Savjet bi mi dobro došao. Rado bih dao nekom majstoru da popravi ali ja živim u Crnoj Gori a mi smo dosta tanki sa majstorima. Koliko ja znam, nema ih. Pozdrav i hvala unaprijed. |
Ustanovi gdje je loš spoj,vjerojatno je tamo kako si i reko kod diska i baterije. Što više blinka i prekida rad i ekrana i izlaza prije će se desit nešto gore ne daj Bože tako da ne preporučujem duže izlaganje blinkanju. Odradi kso doktor, metodom eliminacije. Kad vidis da blinka,ugasi i dok je tako,drzi rukom čvrsto neki konentor koji ti je sumljiv i onda pali stroj. Doći ćeš vjerojatno brzo do krivca. Sretno!
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org