YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa1x otkazalo dugme syncro start?! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3838)

DjoleBn 08.03.2008 01:08

Korg Pa1x otkazalo dugme syncro start?!

Ljudi veceras u toku svirke mi je otkazalo dugme syncro start, ostalo je upaljeno, ali ne reaguje, kad sam ugasio i upalio klavijaturu, ono poslije jednostavno ne reaguje, znaci ne funkcionise, zna li ko o cemu je rijec, i koliko kosta popravka?!

zeko 08.03.2008 02:17

mozda je prljavstina pa ne reagira..probaj prislonit usta pa puhnut u njega, zna pomoc. ako nije to mozda je taster ispod njega crknuo, mislim da nije velika cijena za popravak...to je koliko ja znam i mogu pomoc

No.1 08.03.2008 02:46

Potrosni materijal.
Crko je mikroprekidac, treba da se otvori klav i da se promeni.
Ako ne znas sam bolje ne cackaj idi na servis.

kljucko 08.03.2008 09:11

Citat:

Originalno postovano od DjoleBn (Post 28825)
Ljudi veceras u toku svirke mi je otkazalo dugme syncro start, ostalo je upaljeno, ali ne reaguje, kad sam ugasio i upalio klavijaturu, ono poslije jednostavno ne reaguje, znaci ne funkcionise, zna li ko o cemu je rijec, i koliko kosta popravka?!

Koliko je stara klavijatura?

DjoleBn 08.03.2008 09:59

Pa ja sam je uzeo prije godinu i po... Sinoc kad sam svirao, ono se zaglavilo i ostalo upaljeno, i nisam mogao da iskljucim, cim sam ugasio klavijaturu, i opet upalio, isto je, sad samo ne radi znaci taj start ne funkcionise, nego moram pustiti ritam na start stop...

Burli 09.03.2008 16:53

Ne znam da li znaš da baš u Bijeljini imaš momka koji ti vjerovatno može to popraviti?!
Ako ti treba broj javi se na pp

DinO74 09.03.2008 17:10

Imo sam taj problem Djole na G-800. Pukne plastika koja se naslanja na mikroprekidac. Ja sam to nekako krpio sekundnim ljepilom i ne znam ni ja vise cime ne a i jednom mi je zakazo mikroprekidac. Zamjena je jednostavna samo sto to ipak mora odraditi strucno lice. Ne brini, to ti moze rjesiti bilo koji RTV mehanicar ili elektronicar.

DjoleBn 09.03.2008 17:27

Citat:

Originalno postovano od DinO74 (Post 28945)
Imo sam taj problem Djole na G-800. Pukne plastika koja se naslanja na mikroprekidac. Ja sam to nekako krpio sekundnim ljepilom i ne znam ni ja vise cime ne a i jednom mi je zakazo mikroprekidac. Zamjena je jednostavna samo sto to ipak mora odraditi strucno lice. Ne brini, to ti moze rjesiti bilo koji RTV mehanicar ili elektronicar.

Ma zakazao sam sutra kod ovog kolege Danila, on je inace jako dobar sto se tice tih stvari, tako da cu vidjeti, jos ne znam definitivno kakav je kvar, al eto cim sutra popravim, javljam vam. Imao sam vec problema sa puknutom plastikom, i to sam rijesio, al ovdje nije pukla plastika, ono jednostavno ne radi. Vidjecemo sutra sta je.

Burli, hvala druze, na pomoci, vec sam ugovorio da idem popravljati. Pozdravi mi Nemanju Nerica :D

Burli 10.03.2008 17:50

Citat:

Originalno postovano od DjoleBn (Post 28947)
Ma zakazao sam sutra kod ovog kolege Danila, on je inace jako dobar sto se tice tih stvari

Burli, hvala druze, na pomoci, vec sam ugovorio da idem popravljati. Pozdravi mi Nemanju Nerica :D

Upravo sam i ja htio da te uputim na Danila, meni je jesenas promijenio tastere na Xpro i sredio mi pitch bend za neku smiješnu cifru...
Pozdravi ga puno, a on "Rogatičkog Šabana" ću pozdraviti mada sam čuo sam da je imao neslavnu epizodu baš u Bijeljini...;)

DjoleBn 11.03.2008 13:05

Kao sto sam rekao...

Klavijatura popravljena, izgleda da je u pitanju mikroprekidac, nista strasno, sad radi ko nova... Kome bude potrebna popravka klavijature, i inace ciscenje mixeta, neka mi se javi za br tel od ovog Danila, momak je extra, i nije uopste skup. Pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 11:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org