![]() |
Pa 800 sound edit
Kad napravim neki sound, neku boju u editu i snimim je u user... imam problem kad hocu da je koristim tu pravljenu boju u nekom ritmu... ne zvuci mi onako kako sam je napravio, nego kao fabricka, kao da nista nisam radio na njoj, a kada je koristim na uperima kao solo boju, onda je ok... Znaci uzmem neki fabricki bass i promenim ga i snimim... kad ga ubacim na uper kao solo radi tako kako sam snimio, ali kad ubacim u ritam, onda je zvuk tog fabrickog bassa...
Probao sam da u globalu odkljucam i zakljucam FX ali nije to... imal neko ideju? :-/ |
Probaj da se poigras u Edit ritma sa event edit da promijenis dinamiku pa ces onda vidjeti dali je to to. Ako vec postavis taj sound prilikom editovanja ritma , ne vidim razlog zasto ti nebi bio onakav kakav si napravio. Vjerujem da si obratio paznju i na efekat koji si koristio u sound mode a znas i sam da u Style mozes koristiti samo 2 efekta na style trakama. Predpostavljam da je do dinamike...u event edit idi na 127 sve tonove onako eksperimentalno i poslije izmiksaj tu traku da bude u nivou sa ostalim.
|
Probao sam... nije dinamika...
Evo sta uradim... odem na SOUND izaberem nna prime Picked E.Bass GM i promenim mu samo efekat FX1. Stavim efekat broj 21. Bass Amp model i odem na Write sound i zapamtim u user... i kad udjem ponovo u sound i izaberem taj bass radi tako kako sam namestio i kad ga pozovem na uper1 radi isto kako sam namestio, ali kad ga pozovem na uper2 ili uper3 radi kao fabricki, kao da nista nisam menjao... tako isto kad ga u ritmu pozovem... nema ton kakav sam ja namestio, nego onaj fabricki. Vidim da kad menjam u globalu onu opciju za fx da se menja na uper1 taj fabriski zvuk i taj moj sto sam nastelovao, ali kao da postoji jos neka opcija za ritmove... |
Zato sto moras efekte odnovo Editirati.
|
Citat:
Jel mislis da radim sound iz pocetka? Isao sam i na SOUND pa onda na onaj padajuci meni i tu kliknem na init. sound i vratim sve na default i pise mi NEW PROGRAM. Onda dodelim neku boju na oscilatoru iz ROM i dam efekata i to snimim, ali opet kad ga koristim u ritmu ne zvuci kako sam ja napravio, nema onih efekata... |
Kad predjes u Style Mode moras odnovo efekte da stavis, nece ti se prabaciti sa Program,
samo na UPPER 1 ostalo sve moras odnovo efekte da stavljas. |
Hoces da kazes... da kad uradim na primer neki BASS i ubacim u user i kad ga pozovem u style da moram u stilu ponovo dodeliti te iste efekte A i B u style modu za Bass traku koje sam dodelio u soundu, ili samo da obnovim efekte koji vec postoje u style modu...?
Ako moram da dodelim efekat iz style moda za neku traku da bi mi zvucala... to mi bas glupo... ako moram da uzimam iz style moda efekte A i B posebno za trake.... hm... to nije moralo na pa80... ? :-/ |
Tacno kao sto sam rekao, moras odnovo da ih sredjujes tamo i NE, na PA80 to nije
mogle, neznam tvoj ako je mogao al nijedan ostali na svetu nije. U PA80 cak nije moglo ni da UPPER 1 povuce efekte sa PROGRAM dok na PA800 to moze za UPPER 1. Vidim po prici da se ne razumes puno u strukturi toga al da jedan glas zvuci isto u 2 razlicna modusa mora imati te iste efekte u oba. Znaci moraces da to uradis i u style mode i nema potrebe da se ova tema prosirava. |
ok.. hvala!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org