YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Boje sa tritona na PA800 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3941)

al bundy 16.03.2008 22:58

Boje sa tritona na PA800

PREGLEDO SAM OVE TEMI I NISAM VIDIO DA JE IKO NESTO OVAKO PITO,ALI SAM CUO DA MOZE....A RADI SE O:
dali se mogu boje sa tritona le ubacit ili usnimit u korga pa800
i kako se to radi???
jer cuo sam da se to cak i sa te dvije klavijature radi bez programa i kompjutera ali to ne stoji ni u onoj njegovoj bibliji(user manual)
pa bi zamolio nekog od vas ako zna nesto o tome da mi javi....

BasariStudios 16.03.2008 23:19

O tome je mozda najvise pisano po raznim forumima. Necu da nosim linkove ovde jer
to su ipak forumi od koje i ja sam bezim, ne samo zbog pravilnika ovde nego ni ja ih
ne podnosim. Jednostavno je, i mrsko im da to odnovo pisem, pisao sam 100 puta.
Uzmes KMP od TRITONa i importiras u PA800, dalje sredjujes Effekte il ostale parametre.
Mozes da importujes i KMP i PCG, radis u Program Mode, kliknes Record i radis sve
preko Sampling Mode, imas tamo opciju za IMPORT, vidjeces i skontaces sam lako je.

al bundy 17.03.2008 12:01

...

hvala na odgovoru,mislio sam tebi i poslat pp,posto sam skonto da si neka zvijerka za syntove,ali nisam tio da te zamaram...ali kako da dodjem do toga da ubacim kmp ili pcg i gdje da to loadam???i koji menu se koristi da bi doso do sampl.mode i record?
a brate tebi vjerujem da je lako posto znas,ali mu u knjizi nestoji nista o tomepa ako moze manje pocetnicko uputstvo....
PS:nije da se mora ili da je hitno nego samo dobra volja:)

elvir 17.03.2008 12:45

1.ubaci kmp file od le-ili slično na styck
2.stisni tipku sound
3.stisni tipku record
4.stisni tipku menu
5.na displeyu odaberi multisample
6.sad gore skroz u desnom uglu displaya klikni i idi na import
7.pronađeš kmp file koji si stavio na styck i ok
8.gore desno na displayu klikneš pa write pa ok, izađeš iz recorda (stisneš record dugme) .................................................. .....................sad taj sampl imaš u pa800 i sad ti preostaje da uradiš sound za taj sample--------

1.stisneš sound tipku
2.klikneš gore u desnom uglu displaya i ideš na init sound
3.stisneš tipku menu i onda na displayu ideš na basic
4 odabereš koliko oscilatora hoćeš da koristiš
5.prelaziš skroz dole na displaju na drugu ili treću stranicu ,neznam sad napamet a pa800 mi nije tu,,,,u glavnom ima gore gdje možeš obilježiti dali hoćeš da obrađivaš samplove iz rom-a ili ram-a ti izaberi ram ako hoćeš da uradiš efekte i ostalo za sample koji si učitao....

kad sve završiš onda klikni desno gore na displayu write sound i upiši ime - ok, i to je to.

sad trebaš uraditi i performance za taj sound ali uzmi neku koja ti je uradita na pa800 od neke slične boje i gore na uper 1 ili 2 ili 3 koji hoćeš klikni i pronađi onaj sound kojeg si spremio.....................

E SAD KO VIŠE ZA OVU TEMU POSTAVI ISTO PITANJE IDE NA MARS U SVEMIR HAHAH

al bundy 17.03.2008 13:04

.....

hahahahaha.....jeli sa flasom kisika ili bez????
hvala vam puno....ali sam ovo sve prelisto a nisam ove teme naso nigdje...
izvinjajem se....
jos jednom hvala!!!!!

elvir 17.03.2008 13:31

Hehe Mala šala, Nije Ni Opisano Ni U Jednoj Temi Kako Treba ,,,ali Sad Bi Trebao Svako Da Skuži

al bundy 17.03.2008 13:47

....

moram to isprobat....
moram samo onaj citac kartica a da nabavim nemogu inace smartmedia karticu na kompjuter....da punim ksc
pa cu ti javim jesam li prokuzio ili ne....
a inace,jesi li ti to kod sebe radio i jesi li zadovoljan bojama???

elvir 17.03.2008 14:03

Jesam Radio ,,,,,,a Zadovoljan Sam Sa Bojama ,samo što Ima Posla Dok Se Srede Efekti I Slične Stvari

al bundy 17.03.2008 14:07

....

...ok...
hvala jos jednom...
idem sad da nabavim to sto mi treba pa se javim ako mi ista uspije!!

al bundy 20.03.2008 16:28

...

..evo ga....skonto....
puno hvala forumasi....
...mene sto se tice ova tema se moze zatvorit...(zbog promaje)

Trenutno vrijeme na Forumu 18:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org