YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Powermate 100/2 povezivanje? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5247)

joker1205 15.07.2008 15:24

Powermate 100/2 povezivanje?

Interesuje me da mi neko pomogne oko povezivanja.koristio bi powermate1000/2 kao suv mixer posto radim u diskoteci gde ima ozvucenja.povezem ga preko MAIN OUTPUTS(L/R).e sada,moram da iskljucim STANDBY i pojacam MASTER (L/R) da bi se culo.sad me interesuje da li on ne vuce snagu iz samog powermate jer kutije mi nisu prokacene.znaci da li kada se tako koristi ne smeta samom mixeru(grejanje,izbacivanje zastite i sl...)?

DjoleBn 15.07.2008 15:41

Ne vuce nikakvu snagu, on samo salje signal na te izlaze, ja ti savjetujem da pojacas mixer na sledeci nacin, master na 0, i onda dizi reglere pojedinacno, dok ne signal ne dodje na lampicama do 0, ja tako radim i nikad nisam imao problema. Poz

joker1205 15.07.2008 15:50

Hvala ti.da tako i ja radim.nego kad sam imao dynacord 1250 standby mi je bio ukljucen i samo sam pojacavao po pojedinacnim siberima a MASTER mi je bio skroz smanjen.i to me bunilo.Hvala ti jos jednom!!!

DjoleBn 15.07.2008 16:20

Da ne otvaram drugu temu, evo interesuju me neke stvari:

1. Da li smijem spojiti jedan bas bin i kutiju trosistemac na jednu stranu, a na drugu stranu samo jednu kutiju, da li to ima veze sa otporom?
2. Da li smijem spajati samo jednu kutiju na jednu stranu i na nju da sviram, hoce li to sta smetati i mixeti i kutiji?

joker1205 15.07.2008 16:27

mislim da moras gledati te otpore da budu podjednaki,jer mislim da ce da ti se ukljucuje PROTECT na mixeru ako imas i ti powermate

mladjannik 15.07.2008 18:16

Citat:

Originalno postovano od joker1205 (Post 43987)
Interesuje me da mi neko pomogne oko povezivanja.koristio bi powermate1000/2 kao suv mixer posto radim u diskoteci gde ima ozvucenja.povezem ga preko MAIN OUTPUTS(L/R).e sada,moram da iskljucim STANDBY i pojacam MASTER (L/R) da bi se culo.sad me interesuje da li on ne vuce snagu iz samog powermate jer kutije mi nisu prokacene.znaci da li kada se tako koristi ne smeta samom mixeru(grejanje,izbacivanje zastite i sl...)?

ja dam signal na chincheve REC . Ne ide preko eqvilajzera i dobija se cist izlaz iz mixete.Uz to dobijes mogucnost mixovanja na toj drugoj mixeti koja ti je ulaz za tvoju. pozzzzz

mladjannik 15.07.2008 18:17

Citat:

Originalno postovano od DjoleBn (Post 43993)
Da ne otvaram drugu temu, evo interesuju me neke stvari:

1. Da li smijem spojiti jedan bas bin i kutiju trosistemac na jednu stranu, a na drugu stranu samo jednu kutiju, da li to ima veze sa otporom?
2. Da li smijem spajati samo jednu kutiju na jednu stranu i na nju da sviram, hoce li to sta smetati i mixeti i kutiji?

pod 1 nikako to ne treba raditi,a pd dva moze se svirati samo na jednoj kutiji ali treba smanjiti drugu stranu izlaza

Beethoven 16.07.2008 01:24

I pod 1. i pod 2. slobodno.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org