YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   pa 50 JuVe-bubnjevi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5426)

SasaIlic 03.08.2008 18:00

pa 50 JuVe-bubnjevi

Pozdrav svima na forumu. Kao sto vidite sam nov na forumu:) Prvo da pohvalim forum, stvarno je prva liga. Kako sam cito teme, ima stvarno dobrih stvari i puno pomoci, ako neko sta zatreba. Svaka cast svima majstorima! Kupio sam pa50, i tek se ucim i upoznavam sa klavaturom, stvarno je super. Sa foruma sam skino nesto ritmova i boja pa sam jih ubacio u korga. A sad me zanima nesto: Ubacio sam nesto od JV sa foruma, i kad pokrenem ritam cuju se samo basovi, ne cuju se bubnjevi. Jel to tako ritam napravljen, ili moram nesto "uklopiti"? A neka kola kad sam ubacio se cuje sve normalno. Mozda pa50 ne moze pokretati neke stvari? Mislim da stvari za pa80 mogu normalno raditi i na pa50? Ili ne?

Pozdrav Sasa

milan_lekic 03.08.2008 18:14

pa to si ti sigurno ucito set od Pa80 a to sto ti se cuje samo bas znaci nema bubnja to ti je semplovan JV drum kit koji ga mi vucemo preko flash karte a ti ga nemozes imati na Pa50

GALA 03.08.2008 18:18

Porvo da te pozdravim i dobro dosao na yu-midi....
Pa50 sve cita od pa80,al naravno ne i semplove jer pa50 nije sempler.....to sto nailazis u nekim ritmovima da nema bubnja, vjerovatno je bio sempl bubnja na tom mjestu.

SasaIlic 03.08.2008 18:18

Aaa to je to... Pa kako bi onda ja mogo to napravit, da mi svira sve? Vjerovatno postoji neki set ili kit od JVa za pa50? I znaci sta god sa pa80 (ritmovi) ne moze pokrenit normalno pa50? J...bi ga, ucim se jos:)

Citat:

Originalno postovano od GALA (Post 45564)
Porvo da te pozdravim i dobro dosao na yu-midi....
Pa50 sve cita od pa80,al naravno ne i semplove jer pa50 nije sempler.....to sto nailazis u nekim ritmovima da nema bubnja, vjerovatno je bio sempl bubnja na tom mjestu.

Hvala i pozdrav...

Pa bas tako je, tamo gde mora bit bubanj, je "empty". jel se mogu koje stvari od pa80 convertovati pa da ide na pa50?

Alix 03.08.2008 19:28

Evo i ja da poželim dobrodošlicu...Vidim da imaš puno pitanja i da bi volio saznati više informacija o svom instrumentu...Pa bi ti predložio da si uzmeš vremena i pregledaš naš Forum (posebno rubriku Aranžeri/Korg) gdje ćeš naći mnogo koristnih informacija oko svega što te zanima...Dakle mnogo momaka poput tebe su ta pitanja postavljali i na njih je bilo odgovoreno sa svih strana od mnogih velikih muzičara...Šta na kraju da ti kažem osim DOBRO DOŠAO U NAŠU PORODICU i molim te PROČITAJ PRAVILNIK da nebi došlo o kakvih nesporazuma...Eto toliko od mene,Pozdrav!

GALA 04.08.2008 00:33

Citat:

Originalno postovano od SasaIlic (Post 45565)
Aaa to je to... Pa kako bi onda ja mogo to napravit, da mi svira sve? Vjerovatno postoji neki set ili kit od JVa za pa50? I znaci sta god sa pa80 (ritmovi) ne moze pokrenit normalno pa50? J...bi ga, ucim se jos:)

Hvala i pozdrav...

Pa bas tako je, tamo gde mora bit bubanj, je "empty". jel se mogu koje stvari od pa80 convertovati pa da ide na pa50?

Vidi nemoras nista konvertirati s pa80 jer ,pa50 sve cita bez ikakvih problema....
jednostavno u ritam ubaci neki bubanj s sinta i ritam ce ti radit normalno.....
bubanj JV za pa50 ne postoji jer nema mogucnost ubacivanja sempla,al nesto se tu moglo uradit od tvornickih bubnjeva da malo lici na JV bubanj,al to je jos uvijek jako daleko od ovih semplova sto imamo,ipak je sempl nesto drugo...al eto za prvu ruku da se nesto malo napravit,da nije bas ono neki standardni bubanj ,nego da malo lici na JV

Trenutno vrijeme na Forumu 01:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org