![]() |
|
Tempo na T2
Pozdrav kolege muzičari! E ovako, jedno pitanje: Da li T2 ima opciju automatskog usporavanja- ubrzavanja. Možda je to zastarjelo pitanje, no do sad nisam ni razmišljao o tome. Tražim ali ne vidim tu opciju...
|
To nisam ni ja našao.Fade in, fade out ,da ,ali tempo nisam našao.
|
Mislis na tempo na varijaciju dok svira??? Da se menja? To nikako nije moguce,
nemoze to, zamisljavam kako bi to zvucalo al nemoguce je: Ovako, uzmimo za primer da je jedna varijacija 4 Bara, il to je 16 Taktova i to se non stop okrece, 2 srednja Bara drugacije tempo, i to se tako non stop okrece... kako bi to zvucilo??? Moze jedna varijacija da bude jedno tempo a druga drugo al razlicno tempo u jednu varijaciju? ALHEMIJA! |
Nedime, o čemu ti to? Dakle, tipka kad je pritisneš da style automatski ubrzava, dakle bez stalno pritiskanja tempa plus-minus.
|
Ma Nedim se opet zalijeće...
Tu funkciju ima recimo korg i30. Doduše to je ipak korg... |
Ja mislim da to jes moguce da se uradi na T2 ali ne u variaciji nego na intro .Znaci ako ti pjesma pocinje sporo i da nakon 12 taktova ubrza na odredjeni tempo .U samom stajlu to neces moci da koristis na MAIN .
|
Citat:
skontam kako se moze iskoristiti promena tempa u 4 Bara. Alene, nisam siguran da T2 to podrzava, na Ketron to ima kao Dynamic Arranger a na PA seriju nisam siguran dal se to moze zakacit na Velocity. Mislim da i T2 mora imati negde u nekom cosku, sad sam te razumeo. Ja sam konto da ne trazis i ti Alhemiju, kao MIDI is MP3. |
Pozdrav,
To na Tyrosu 2 funkcionira, ali se taj "Tempo change" mora upisati u Midi fajl od tog ritma. Ali kao sto je Fico napomenuo, Tempo change ima smisla u "intro-u" ili "ending-u". |
Citat:
Ovako mislim da na yamahama nema ta funkcija(mogli bi' da ubace),kod korg-a i30 ima dva dugmeta.Na dugmetu za usporavanje pise RIT. a za ubrzavanje pise ACCEL. |
U sintu ima tvornicki sirtaki koji je radjen bas tako da ubrzaje tempo na INTRO tako da se moze od tamo i prepisati sys ex naredba i logicno mi je na intro jer ima dosta taktova da to zvuci normalno u samoj je pjesmi to tesko bas zbog ogranicenosti sa taktom .
|
Trenutno vrijeme na Forumu 08:17 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org