YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Volume 2xpro??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6406)

No.1 27.10.2008 19:51

Volume 2xpro???

E vako:
Primetio sam da na pa800 potenciometar za upere mi radio tako da
kako sto je postavljen tako daje jacina na boju...
E sad na 2x obicno boje su mi zacuvane sa volume 127
i kad odaberem boja odma je namalim na potenciometrom i sviram...
al kad odaberem druga ona kresne na 127 iako potenciometar mi je ispod pola...
Znaci vraca se onako kako je zacuvana bez razlika koliko je na potenciometrom...

Jel ima mozda neka opcija da promenim ovaj princip rada na potenciometre???
Jacina upere da se ponasa prema to kako je polozba na potenciometrom a ne kako je zacuvana??

harepa50 27.10.2008 20:12

Ne razumijem se u pa2x a ni u pa800 posto sviram pa50, ali probaj procackat malo po GLOBAL, mozda se nadje neka opcija koja bi mogla rijesit problem....pozdrav

Hare

Ili probaj, kada odaberes boju smanji je u mixeru pa onda nekako sacuvaj po global...

zvekan 30.10.2008 19:01

Probaj ucitaj global od pa2x
Pozz

No.1 31.10.2008 04:33

Ne znam kako mislis, ja imam 2x, za njega pitam.:confused:

daliborkorg 31.10.2008 06:00

Buraz ne moze to tako. Na tasteru SLEDER MODE prebaci da ti svetli ASSIGNABLE, na fabrickom globalu ti je na slajderu 2 funkcija Keyboard Expression e to treba da ti bude potenciometar za jacinu boje a po zelji u globalu mozes da promenis da bude bilo koji slajder.

zvekan 31.10.2008 23:16

Mislim ako si ucitao set od pa 800 global treba da ti bude od Pa2x a proveri i slajdere.

No.1 01.11.2008 05:24

Citat:

Originalno postovano od daliborkorg (Post 55583)
Buraz ne moze to tako. Na tasteru SLEDER MODE prebaci da ti svetli ASSIGNABLE, na fabrickom globalu ti je na slajderu 2 funkcija Keyboard Expression e to treba da ti bude potenciometar za jacinu boje a po zelji u globalu mozes da promenis da bude bilo koji slajder.

Ma ja znam sve to, al ne razumes mi pitanje.

No.1 03.12.2008 18:30

Dobro jel niko me ne razume?
Nije valjda da svi tako svirate 2x?

Alix 04.12.2008 02:12

Ivica,da se nebi batke mučio s tim sliderima,ja sam sebi memoriso svaku boju pojedinačno na ograničen Volume i kad je povučem sa banke ona je pod tim volume value bez obzira jeli slider na maksimum ili na minimum...Ja koliko sam upio da te razumijem tebe interesuje jeli ima koja funcija kad klikneš boju da ti se volume na njoj postavi na vrednost na kojoj se nalazi slider (ako je na pola ili na max,da ti na tom nivoju radi)...E pa toga nema a i mislim da je bez potrebe...memoriši sebi volume po feelingu a za dodatno čačkanja prebaci slidere na VOLUME svetlo i čačkaj,Pozdrav!

No.1 04.12.2008 02:37

Hvala bogu Alixe da me neko razumeo.
To je ono sto me zanima.

Ne pisem slucajno jer to moglo na pa800...a na 2x ne.

Trenutno vrijeme na Forumu 08:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org