YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   terce felsaju!!!? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8322)

dux 04.03.2009 18:55

terce felsaju!!!?

Pozdrav svima, da kazem samo na pocetku da sam trazio po forumu i nisam nista konkretno uspio naci, da ne bi bilo banana.....:D :D

A problem je ovo, koristim na pa80 terce midi in-out i kada spojim klavijaturu na miksetu pocnu felsati, znaci sve se rasteluju... A dok sam kuci i sviram na zvucnike od sinta sve stima. Inace sviram na sve cetiri izlaza, a kad smo jednom gostovali na jednom radiju spojim sve podijelim izlaze, terce pocnu da felsaju a lik mi tamo u studiju veli da mi se na jednom kanalu dupla nesto a meni je na tom kanalu samo jedna stvar npr. bas. Jel bi znao neko sta bi mogao biti problem, zbog cega se desava to?:confused:

pozdrav

dominik 05.03.2009 08:45

Ako sam razumio koristiš kabal na midi in i out za terce, jel?
Ako je tako pregledaj taj midi kabal, meni se znalo to dešavati na pa 80 od motanja i toga dodje do prekida i terce su mi bile raštimane!
Pozdrav

dux 05.03.2009 10:57

Da, midi kabal pa u in i out na sintu.... Hvala na odgovoru, al mislim da nije to jer ne sjecam se da me je zezalo kad nisam spojen na razglas... A kad se spojim rastimano se cuju i u kutijama i na njegovim zvucnicima:confused:
A jel mogu kako da provjerim ovo s kablom da ne kupujem bezveze novi...

pozdrav

dominik 06.03.2009 09:45

Ma uzmeš za 20-30ak kn, isprobaš pa i ako ne bude ostaviš si za nekad poslije, kablova nikad dosta!

dux 19.06.2009 10:17

pozdrav svima.... Evo da ne otvaram novu temu... a problem jos postoji. Jucer sam opet isao probati ovaj set sa tercama i midi kablom i radi sve normalno sve dok nisam gledajuci podesenja naisao da je upper 3 na output2, i kada stavim na left/right terce se rasteluju kao prije na razglasu... E sad jeli mozda razlog tome sto mi na razglas ide pratnja na output 2, pa zbog toga dolazi do ´felsanja´. Jel se nekome ovo ili nesto slicno desavalo i jel zna ko kako da pokusam rijesiti problem... Jer od svih nacina pravljenja terci ove sa midi kablom su mi najvjernije, pogotovo u durskim skalama

pozdrav

Dell 19.06.2009 12:14

samo da znas da ako pravis terce s midi in/outom sprzis neke midi kanale u klavijaturi ;) to je jedan majstor za klavijature iz Sremske Mitrovice rekao ima ovdje racun otvoren

driftkiller 19.06.2009 12:23

a kako pravis terce na taj nacin to jos nisam vidjeo

dux 19.06.2009 12:24

Ako mi ti neki midi kanali sluze za pustanje midija onda neka ih i przi jer mi ne treba...:) samo neka terce rade kako treba. Pa zar nikoga ovakvo nesto nije mucilo na pa80

pozdrav

Dell 19.06.2009 12:36

jesi li citao kad je pisao milancheshow sta znaci MIDI? Svima na pamet padaju fajlovi cim se midi spomene. A to sto sam ti rekao je istina

kreso 19.06.2009 13:10

Nemože ti takvo terciranje nikako spržiti MIDI interface, a kamo li kanale. Tko god je to izjavio samo plaši malu djecu da se ne igraju stvarima koje ne kuže ;)

Terce ti falširaju iz sljedečeg razloga : Ako razdvajaš izlazne kanale, tada ti u mikser ne ide isti signal kao na interne zvučnike. U biti dešava ti se kao da naprimjer tercirani Am transpoziraš, znači tebi se dešava da ti se signali dupliciraju al po mono sistemu, i ako ti je na pokojem kanalu izlazni signal slabiji tada dolazi do unfalša. Pogledaj MIDI maping ili kako si u globalu setirao MIDI in i MIDI out postavke, potom provjeri kako razdvajaš kanale (podjeli ih najviše na ritam i solo) i potom polifoniju sounda u program modu boju koju terciraš. To poštimaj i ne bi trebao imati više problema, ako su terce dobro urađene.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org