![]() |
Jel vam poznata pesma? ;)
nasao sam slucajno na ovaj snimak.... i sad vi meni recite ko je koga iskopirao.... u ono vreme nije bilo interneta pa lepo pokupish pesmu na letovanju u Turskoj i napravis hit kod kuce..... :lol:
Dodato: e budale..... zaboravih link nema opcije za edit, pa moram u novom postu... http://www.youtube.com/watch?v=VtHEM-vZ-mg |
Odavno je opstepoznato da su Muharemove pesme(bar pola),Turske,i cak je bila fora (bar je moj pevac znao dve-tri),da se te pesme i pevaju na turskom.
|
uh vec odavno poznata turska pjesma,davno sam svirao u minhenu i pratio muharema i naravno smo svirali tu pjesmu,ali poslije par dana dosli neki turci sa svojim pjevacem i odsvirali tu pjesmu, i glej cuda onom njihovom bubnjaru bih polomio sve prste od muke jer mi nije bilo jasno kako on taj ritam svira uuuuuh a pjevac je hm turcin i niti najmanje ne pjeva kao muharem nego aman neznam ni opisati kakve trilere ima taj covjek(to je bilo vrijedno cuti prije 20 godina)a i sada je su ti njihovi pjevaci i bubnjari maheri pogotovo u tim neparnim ritmovima koje sam sa velikom mukom uspio djelimicno savladati.
|
Uglavnom je Muharem presnimavao pesme Ibrahima Tatlisesa,mada to smesno zvuci kako je Muharem otpevao u odnosu na Ibrahima.
|
Sine moj...
@ Hajro Ova verzija sa youtube nema veze sa Muharemovom...ako kazes da si s njim svirao,ne znam koju ste verziju svirali? Hvala |
hehe rolandinjos pratio sam muharema upravo tu pjesmu "sine moj" koju ja i dan danas pjevam ali sa koristenjem toga turskog ritma koji sam naucio od tih turaka pa me mnogi bubnjari cudno gledaju kao sto sam i ja gledao u toga turcina bubnjara.tako da bih sada u ovo vrijrme mogao reci da je to cak jednostavan ritam koji meni a mnogima bubnjarima jos predstavlja veliku glavobolju za odlupati tako sinkopirano,he naravno na aranzeru uopste nije problem.
Dodato: uh evo upravo sam preslusao ponovo ovaj snimak sa youtube i moram ustanoviti da to uopste nije taj ritam o kojem ja pricam jer ovi su to pojednostavili sto bih mogao reci da je to pustano sa aranzera a ne kao zivi bubanj.i sada kada bih ja to htio docarati fonetski jer neznam ispisati note za bubnjeve to bi ovako izgladlo taj ritam.(malo smijesno ali potrudit cu se)TAM-BA-RA-KA-TUM-BA -RA-KA-TAM-RA-KA-TAM sa maksimalnom upotrebom bas pedala koji uvaljuje dvije vrlo upecatljive sinkope i obavezni virbl na dobosu.nije tesko samo malo zahebano. |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org