![]() |
|
Yamaha psr 3000 ritam
postojil mogucnost da se snimi ritam sa tri ili vise kanala na kojem se cuju bubnjevi, znaci da li moze vise kanala da sviraju kao bubnjevi ili tarabuke??? standardno je da dva kanala sviraju. hvala svima sto odgovore
;) |
Naravno stim sto kopiras rit1 ili rir2 na mjesto pad 1 ili 2 tj na mjesto phrasa 1 ili 2.Zvuci komplikonano ali je jako jednostavno.Kopije Rit1 ili rit 2 kopiras u stil kreatoru pod opcijom ansamble.probaj ili pozovi me na skype pa ti objasnim.
|
Da i ja priupitam kad je vec tema otvorena, da li ima bilo kakva solucija da se u ritam na yamahi PSR ucita set bubnja koji nije fabricki???? Ali da to nije preko midi itd... Jel, ja npr u svoj PSR s700 mogu bez problema ucitati npr. orjental set bubnja sa s700 OR ali ne mogu ga upotrebiti u ritmu :mad: cemu onda to kad se ne moze iskoristiti... Ako neko ima bilo kakvo saznanje o tome, bio bih zahvalan...
|
jel to ono kad mogu kopirati neke stvari sa drugi ritmova u style creaotoru ja mislim odmah drugo desno?? pa onda kopiram na jedan kanal i mogul onda obradjivati tj. da ja nes snimim na tome?? hvala za odgovor
|
Ako sam te dobro razumeo,nemislim na to da kobinujes nesto sa drugih ritmova mada i to je izvodljivo ali zahtjeva vise komplikovanja .Mislim na jedan isti ritam u kojem mogu da kopiram npr. Rit1 na poziciju neki slobodni kanal npr. Phrasa 1. i na to mjesto stavim neku tarabuku.
Sto se tice s700 tu nebih da pametujem jer nepoznajem dobro klavijaturu i njene mogucnosti ali smatram da to nije izvodljivo nazalost. Mozda da pokusas ubaciti svoj bubanj koi zelis u neki fabricki ritam pa da ga pod styl creator editujes i sejvas kao neki novi ritam. |
@yamahapassion
Ne,ne mozes da stavljas boje sa user-a u ritam na yamahi PSR S700. |
Kuki, mislim da moze. Digital recording i onda stisnes recc a dole oznacis kanal kojem zelis mjenjat preset boju ritma sa user, ako sam dobro razumio sta kolegi treba. Ja to na psr1500 redovito radim kad si zelim neki ritam poboljsati da bolje zvuci, a moze zaista fino zvucati. Pozz
|
E vidis to nisam znao...;)
|
kuki
Ma ne samo to ima toga jos ohoho :p, npr povecanje % boost bas ritam sekcije, dupliranje nota u ritmu da zvuci bolje, itd itd, pozz |
Da to znam,samo nisam znao da se moze na taj nacin ubaciti boja iz user-a na PSR-3000.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 15:01 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org