YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Yamaha psr (SMART MEDIA CARD) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8802)

b.o.Y.c.h. ČK 03.04.2009 10:38

Yamaha psr (SMART MEDIA CARD)

Bok drustvo!
Sviram psr 3000...
Glavni izvor memorije mi je USB stick, a karticu smart media nemam.Znalo mi se desiti da mi klava USB neće učitati,,,pa nakon par pokušaja učita. Kao što rekoh, sve što imam mi je na USB-u, bila bi velika drama da dođem na svirku a neće učitat USB...
Smart mediu card tražim već dugo vreme, al svi samo pričaju da se to više ne proizvodi i da nema u prodaji,,znam da je bila skupa al kupio bih je...
Zašto su napravili slot za memorijsku koja se ne proizvodi i da je nema u prodaji??

svrakan 03.04.2009 10:52

Vidi ne znam za kartice mi u radnji imamo Yamahe,ali ne i kartice,ali sto se tice Usb,najbolje da uvek imas 1 ili 2 u rezervi sa istim podatcima za ne daj boze,tako ja npr. isto imam za PA800,a kod Usb stikova je problem sto to sklapaju Kinezi i nepouzdani su a drugi problem je brzina protoka podataka,npr. u radnji imam Tyrosa 2 i 3 i nece upste da citaju Usb stik od Transcenda koji ima poprilicnu brzinuu,a ostale hoce.

b.o.Y.c.h. ČK 03.04.2009 11:27

pre par godina dok sam kupio yamahu imali su i kartice, al ja meni tada memorijske i USB-evi nisu zadavali razliku, a pošto sam dao zadnju paru za klavu nisam ni razmišljao o kupnji memorijske, te se mi sada javio taj problem...danas tražući te kartice,ko da su u zemlju propale

Vihor 03.04.2009 14:00

@boych
Ja imam i smart media card 64MB i stick od 4GB al pravo da ti kazem nije lose da radis dupli backup, na jedno i drugo da imas te podatke. Ako mislis da te zeza USB ili nece da ocita podatak a ti stisni REGIST BANK da ti ponovo pokrene informacije konekcije. Poz

makso68 03.04.2009 14:11

Možeš naručiti u Yamaha centru u Istočnom Sarajevu.Ja sam naručio SM card 128 MB i dobio poštom,platio 35 eura.Možeš ih naći na netu pretraživačem.Ima na njihovom sajtu kontakt br. telefona.Nadam se da administratori neće praviti probleme oko ovoga.Ne reklamiram nikoga,želim da pomognem mladom kolegi.Pozdrav!

smt2 03.04.2009 15:21

Adapter

Ipak mislim da je bolje da si kupis Adapter.Adapter kosta 15 eura a Kartica za njega manja, od128 mb kosta takodjer 15 eur.ima i ima je svugdje kupiti u naj obicnijim foto radnjama.Adapter je potpuno identican jednoj smart medija karti i kao takav se bez problema i koristi .Ja takvo nesto koristim na Korg Lee.
Mozda ovakva informacija nekom ko nezna za ovo pomogne i evo slikano kako to izgleda.

b.o.Y.c.h. ČK 03.04.2009 16:30

Ja Vam se zahvaljujem...Ovo sa adapterom mi zvuči zanimljivo pa ću probat to potražit..

gega 03.04.2009 21:26

Smart Card

Smart Card nabaviti u ex yu je izgleda stvarno prolematicno.
Ne znam zbog cega jer ta karta se koristi i u nekim foto aparatima.

Boych ako ti je problem nabaviti smart card,javi mi se na pp.
Pozdrav

VUNIMRAV 08.04.2009 06:34

Kolega,imao sam isti problem,a tome sam obavestio sve zainteresirane pre 2-3 mjeseca na ovom f.dakle foto aparati Fuji i Olimpus su koristili smart media kartice i radjene su od 4 do 128mb.Ja sam na poklon dobio jednu od 8 i 128mb.tu malu poklonim jednom drugaru a sebi ostavim ovu,rade i jedna i druga.Inace,prprodavci traze za karticu od 128mb i do 6o eura.Ti lijepo otidji na neki sajt od fotografa pa ces tamo naci toga gomilu,jer to malo ko vise korist,ja sam cak nasao tipa iz Dubrovnika koji je poklanjao i aparat i SM od 32mb.Srecno.

gnovako8 17.01.2010 20:51

pozzz.svima zanima me smart media card. za yamahu imam od korga Le, e sad me zanima ono sto pise na yamahi 3.3v , a ova je od 5v dali to se smije ubacit u yamahu.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org