![]() |
Stembilj za ansambl
Upravo sam registrovo muzicki ansambl.....pa me zanima vase misljenje i ideje o izgradnji simbola na stembilju....???
|
stembilj
Lepo...bogami...=D>
Ali pomozi nam da bi ti mogli pomoci..:) Napisi barem nesto o ansamblu,kojeg je sastava,pravac ,ime..stogod da bi imali malo vise informacija..tako ce se lakse roditi neka ideja o dizajnu i izgledu stembilja;) Pozdrav |
aha..pa ovako....ansambl sačinjavaju muzičko obrazovani članovi koji su završili srednju muzicku a ima ih i koji su nastavili na akademiju...sviramo iskljucivo izvornu narodnu muziku Balkana (sevdah,makedonske narodne itd)....ansambl se zove ORNAMENT (što u muz literatuti znači - ukras) ...to je to...
|
sto stariji to bolji stembilj hhhahahah stari most okolo i mr eko kao ornament ili ti ukras u sredini neka pise,mada u Mostaru ima izgleda vise ansamblova nego stanovnika i svi sviraju starogradsku muziku i sevdah,ono za javnost a kod kuce juzni vetar naravno,haman je bitno imati stembilj.Mislim da se ne ljutis Eko jarane ali to je jeftina kopija vec postojeceg Mostar Reuniona i fazona!!!
|
mi uopste nesviramo ni slicno mostar sevdah reunionu.....mi sviramo izvorni stil a ne mjesavinu....
|
ma kakav stari most, vise to je kod nas ovdje pasuljovina, smisli nesto orginalno, sve institucije u gradu imaju stari most u pecatu. stavi neku harmoniku, saz, neki instrument, to je fino
|
1 Privitaka
Kad sam govorio o štembilju ujedno sam govorio i o amblenu, a i osnovan je i folklorni dio u ansamblu....ev nesto sto sam ja konto samo da jos to neko graficki obradi.....
Fajl 1001 |
Što će ti to,jarane,što ne radiš na crno,k´o sav,ostali,pošten svijet?(šala mala)Pa,eto,mislim da taj tvoj prijedlog nije loš.Pozdrav!
|
hahaha morao je stari most :D ali dobro svidja mi se orginalno je
|
Odlicno izgleda,bas smekerski.Tradicionalno i muzicki.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org