![]() |
Ugraditi eqvilajzer u klavijaturu?
Jeste li nekad razmisljali o tome ili imate potrebu da ugradite ekvilajzer u klavijaturu?
Da li bi to funkcionisalo i kako? |
Hahaha...Bake cudna ova kisa, svakave ideje ti padaju na pamet ;)
Jedino mozes ako imas 4 izlaza iz klav. pa opalis na sve te kanale po jedan externi hardver, a to vec imaju sve ozbiljnije sprave ... |
Pa neke klavijature ga već imaju.Pozdrav!!!
|
Ma ozbiljno,ja sam se cak malo raspitivao kod jednog mog prijatelja elektronicara i nasao sam gde ima da se kupi petopojasni stereo ekvilajzer(cena je oko 2000 din).Naime on je izrazio sumnju da bi ugradnja ekvilajzera pojacala sum koji klavijatura inace ima ali je istovremeno savetovao da se ugradi Bypas kako bi ekvilajzer mogli iskljuciti ili ukljuciti.
|
a kako bi stelovao taj EQ kad se nalazi u klavijaturi?Kupis EQ procesor sa nekoliko frekvencija,maleh je dimenzija,ukljucis klavijaturu u eq a iz eq u miksetu.Video sam jednom takav eq kod jednog violiniste.
|
Obicno su jeftinije klavijature te koje nemaju ekvilajzere od plastike i mislim da nece predstavljati problem da se potenciometri postave da budu spolja(burgija mora da radi).Cuo sam i ja da prodaju ekvilajzere uz Roland E50,i neko sa ovog foruma je rekao da je kupio pa ne bi bilo lose da prenese svoja iskustva.
Sigurno da je prakticnije da je ekvilajzer iznutra i na istom napajanju-nema kablova! |
neznem koliko ste pratili opremu za gitariste..Postoje one boss-ove papuce ( gitara ili bas se spoji na nju i onda iz nje u mixetu) za distorziju, za bas, za akustiku pa tako ima i najobicnija papuca za eqvilajzer. mislim da je sa onih 9 klizaca.
to sam vidio kod nekog tipa da koristi za stage piano tako da islim da bi jako dobro funkcioniralo i za klavijaturu. a nekih svojih osobnih iskustava nemam. |
Samo ces da pojacas sum, a od babe ne mozes da napravis devojku...
|
Moze moze,silikoni,pa botox,pa kad gu stesni....
Salimo se,kolega mimiki je pisao o nekom eksternom ekvilajzeru-pedali za gitariste mislim da je bilo GE-7 ili tako nesto ali nije bilo reci o tome da li se povecava sum i koliko.Dobro bi bilo kad bi nam dao vise podataka! |
ja sam na i30 podelio na sva 4 izlaza po jedan deo sa klavijature. bass, drum, acc, solo. imam ibanezovu bass papucicu (ekvilaizer), i da vam kazem kad prikacim na njega bass izlaz, moze da se napravi jako lep ton bass gitare, cak i od obicnog fabrickog bass-a. jedino je muka sto ima kablova preko glave, i ovako mi idu 4 kom iz i30 i jos kad bi vezivao svaki kanal na papucicu, mnogo jako, tako da sam odustao. ali nosim je stalno u torbi sa kablovima, pa nekad kad mi dodje nakacim je. probao sam da je kacim i na bubanj ali nema dovoljan frekventni opseg tako da bude uglavnom izrazena dubina. sad zamislite na sva 4 izlaza po neka papucica, adapteri, kablovi, muka ziva... a i nema potrebe...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:20 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org