YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kako napraviti savrsen prelaz(mix) sa ritma na ritam na PA800 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9034)

zox2003 20.04.2009 19:08

Kako napraviti savrsen prelaz(mix) sa ritma na ritam na PA800

Kako da se uradi najbolji moguc prelaz sa ritma na ritam u zivoj svirci na PA800 i da sve bude u ritmu i na pravom mestu?Savet?

Pozdrav

svrakan 20.04.2009 19:20

Evo ovako,da na svakom ritmu imas isti set bubnja,bas,kontru,da su iznivelisani i naravno dobro nakucani(mislim na prelaze fiil 1 i 2).A savrseno ne postoji

makso68 20.04.2009 20:15

Tako,kako ti je Svrakan rekao,a ja bih dodao još da ritmove(zajedno sa OTS) koje najčešće koristiš u svirci poredaš na performanse i onda ih u toku svirke samo prozivaš,a,kao što reče Svrakan,savršeno ne postoji ni u čemu,pa ni u muzici.Pozdrav!
Dodato:
Da,a možeš pokušati nešto i preko multi padova.Opet pozdrav!

zoki-41 20.04.2009 20:44

zox2003
Ako si mislio na mix pesme u pesmu to ti je najbolje pomocu songbook-a tu mozes poredjati ceo repertoar i samo ides sa select ili next i to ti je uzivancija.Ja naprimer imam nekoliko Custom list-i kao:Nova godina(sednem pre novogodisnje svirke i poredjam ceo repertoar i samo next... pici nema cackanja trazenja ritmova sve je tu),Zabavne(tu stavim ritmove svih zabavnih koje sviramo ),Kola i td...... Songbook je jedna od najvrednijih stvari koje je korg izmislio...
(Ja sviram pa1x ali to je isto)

najradio 21.04.2009 10:27

Slazem se da je SongBook najbrza i najbezbolnija stvar za prelaz iz pesme u pesmu(da ne bude zabune - ne mora redom)...

svrakan 21.04.2009 10:48

Meni su ritmovi poredjani u usere i favorite,iznivelisano je jedno 30 posto onih sto najvise koristim rumba,begin,sasa,7/8,9/8 itd sve je sa istim postavkama uradjeno i kad mi treba rumba odem na nju i rokam ,na sts stavim uvek harmoniku strings brass i jednu zujalicu =)) a ostale solo boje vucem iz performansa.Songbook je super pogotovo ako radis sam,meni je olaksao dosta toga,ali dzaba ako nije iznivelisano kako treba.Kad je sve kao celina onda ostavlja pravi utisak.

Millan 21.04.2009 13:35

Citat:

Originalno postovano od zox2003 (Post 81499)
Kako da se uradi najbolji moguc prelaz sa ritma na ritam u zivoj svirci na PA800 i da sve bude u ritmu i na pravom mestu?Savet?

Pozdrav

Najveci uslov da predjes iz ritma u ritam kako treba i da sve bude na svom mestu je taj da pevaci pevaju kako treba! Da malo povedu racuna o ispevavanju, da ne zavrsavaju u pola takta, da ne moramo da vise pritiskamo Tap tempo/Reset taster, nego sto sviramo...:D

neconix 21.04.2009 13:59

E Millane druze,to neces docekati!=))

Millan 21.04.2009 14:29

Ma, znam, zaboravio sam da napisem, da ja takvog jos nisam sreo...:|

Trenutno vrijeme na Forumu 06:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org