![]() |
Kako napraviti savrsen prelaz(mix) sa ritma na ritam na PA800
Kako da se uradi najbolji moguc prelaz sa ritma na ritam u zivoj svirci na PA800 i da sve bude u ritmu i na pravom mestu?Savet?
Pozdrav |
Evo ovako,da na svakom ritmu imas isti set bubnja,bas,kontru,da su iznivelisani i naravno dobro nakucani(mislim na prelaze fiil 1 i 2).A savrseno ne postoji
|
Tako,kako ti je Svrakan rekao,a ja bih dodao još da ritmove(zajedno sa OTS) koje najčešće koristiš u svirci poredaš na performanse i onda ih u toku svirke samo prozivaš,a,kao što reče Svrakan,savršeno ne postoji ni u čemu,pa ni u muzici.Pozdrav!
Dodato: Da,a možeš pokušati nešto i preko multi padova.Opet pozdrav! |
zox2003
Ako si mislio na mix pesme u pesmu to ti je najbolje pomocu songbook-a tu mozes poredjati ceo repertoar i samo ides sa select ili next i to ti je uzivancija.Ja naprimer imam nekoliko Custom list-i kao:Nova godina(sednem pre novogodisnje svirke i poredjam ceo repertoar i samo next... pici nema cackanja trazenja ritmova sve je tu),Zabavne(tu stavim ritmove svih zabavnih koje sviramo ),Kola i td...... Songbook je jedna od najvrednijih stvari koje je korg izmislio... (Ja sviram pa1x ali to je isto) |
Slazem se da je SongBook najbrza i najbezbolnija stvar za prelaz iz pesme u pesmu(da ne bude zabune - ne mora redom)...
|
Meni su ritmovi poredjani u usere i favorite,iznivelisano je jedno 30 posto onih sto najvise koristim rumba,begin,sasa,7/8,9/8 itd sve je sa istim postavkama uradjeno i kad mi treba rumba odem na nju i rokam ,na sts stavim uvek harmoniku strings brass i jednu zujalicu =)) a ostale solo boje vucem iz performansa.Songbook je super pogotovo ako radis sam,meni je olaksao dosta toga,ali dzaba ako nije iznivelisano kako treba.Kad je sve kao celina onda ostavlja pravi utisak.
|
Citat:
|
E Millane druze,to neces docekati!=))
|
Ma, znam, zaboravio sam da napisem, da ja takvog jos nisam sreo...:|
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org