![]() |
pa800 PAD
Imam jedan problem u vezi pravljenja PADova na pa800. sta hocu da uradim je da napravim pad sa audio samplom. Taj audio sample je isjecak od jedne pjesme. To sam semplovao i postavio sempl na jednu tipku od DRUM KIT. Sada isao sam u RECORD pad i tamo sam napravio pad pritiskajuci to dugme (jedno 6 sekundi koliko snimak traje. Onda sam namjestio na loop i sync. Dok sam u PAD RECORD sve radi bez problema.
Problem je u tome kada odem u STYLE PLAY i ako je tempo drugciji od onoga sto sam namjestio u PADu nezvuci tacno. Ako je tempo brzi onda snimak prekine prije kraja. Ako je tempo sporiji onda LOOP neradi kako treba. Kad pocne drugi put ima prekid nekoliko milisekunda i onda LOOP opet pocne. Nadam se da nisam vas previse zbunio. Da li iko zna kakoovo uraditi ili mozda licno ima iskustva u vezi ovoga? Hvala. |
Dok ti se javi neko ko je 100% siguran mozda ti ja mogu pomoci jer sam samo jednom uradio tako nesto i vise mi nije trebalo (a vec sam zaboravio).Moras da uradis jos samo"Time Slice".Mislim da je u tome poblem.Probaj,dok neko ko zna 100% ne objasni tachan postupak.A ima na forumu negde,sigurno...
Pozdrav. |
Hvala na odgovoru. probao sam time slice i onda import groove. Ali neznam jesam li tacno uradio jer nije radilo kako treba. Idalje kad tempo promjenim pojavlja se prekid.
|
Za takve semplove ne mozes raditi time slce nece biti dobro nikako a i na pad ne mozes da ga stavis kako si opisao... mozda je resenje da stavis u sam ritam u neku traku npr acc5 ili neku drugu koja ti je prazna..
pozzzzzzzzzzzzz |
loop
Ja stavljam u slobodnu traku u ritmu, kao sto je i tesla naveo, i odlicno radi. Bitno je kad radis time slice da namestis u koliko taktova da ti ide a to odredjuje i tempo. I dobro je malo pojacati ili normalizovati taj iseceni deo u nekom od muzickih programa, ja to radim u sound forge ili cool edit-u . Obicno stavljam u intro 3 ili fill 3 - break, u zavisnosti kakav je loop, za koju mi pesmu treba.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org