![]() |
Kako povezati X5D i racunar ?
Pozz svima...Ljudi nikako da povezem X5D i racunar...Znaci imam tri razlicita editora za X5D,jedan je odavde skinut sa foruma,i nikako da uspostavim vezu klavijature ni sa jednim od programa...Mislim da sam sve dobro podesio i povezao-kablove In u Out na klavijaturi,i Out u In na klavijaturi i u Game port na racunaru...Memorija mi je u klavijaturi otkljucana i Program i Combi,koristim po defaultu prvi kanal za povezivanje i na klavijaturi i na kompu,Dump je postavljen na Midi i uradjen za sve opcije(program,combi,multi,global,d.kit)i i dalje nista...Da napomenem da klavijatura radi kada je povezem sa racunarom i V semplerom ili Kontaktom...Znaci sa tim programima komunicira i sve radi super,ali sa x5D editorom,nikako,ni za zivu glavu...I sada ne mogu da koristim klavij.,nema nikakvih lepih boja, u njoj neke fabricke boje,beskorisne,a svirka u subotu uvece :(...Aj drugari pomagajte,dajte bilo kakav predlog...Pozz
|
Pokusaj da prebacujes boje sa SYS EX programom ja sam tako prebacivao bpje kada sam imao x5d!
|
A cuo sam da mora da bude operativni sistem Win98 da bi taj program radio?Jel tacno?
Dodato: I imas li ti mozda druze taj program,da mi posaljes na MSN? |
Korg X5 Editor radi na XP-u.
Koja ti je muzicka karta? Program ne radi, sa integrisanim muz.kartama. |
E jbg,znaci zato nece,pa integrisana mi je muzicka kartica....Hvala na odgovoru,odoh da namestim neku eksternu i zavrsim posao...A jel radi na bilo kakvoj eksternoj muzickoj?Ja imam neku eksternu ali je dosta slaba,kosta nova nekih 10 e,ali ima gameport,pa da li bi radio preko nje?Hvala jos jednom na pomoci...Pozz
|
Probaj, ne znam da li radi.To ti je nekih 5-10 min posla.Najgora kartica sa kojom sam povezivao PC i X5 je Creative Live.
|
Ma nece opet,integrisana je makar radila sa V semlperom i Kontaktom,ova eksterna nece ni to :(...Uzas
|
Citat:
|
I ja mislim da radi,tj. razgovarao sam sa nekolika muzicara i kazu da su prebacivali boje i preko integrisane kartice...Aj druze,cim mozes napisi to uputstvo za povezivanje,ja ga jedva ceka...hvala i pozz
|
Ja sam nabavio kabal MIDI to USB. Usb je jasno kako ga uključiti a na midi konektorima mi je obeleženo IN i na drugom OUT.E sad nerazmišljajući uključio sam In - In,Out - Out i nije se niešta deševalo.Onda sam skontao da treba In na kablu uključiti u OUT na sajzeru i Out na kablu u IN na sajzeru (znači ˝naopačke˝) i proradilo je (a na integrisanu zvučnu karticu).Neznam sad slučaj koji je kod tebe ali probaj.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:28 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org