YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Vsampler pomoc sustein (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9228)

Boban010 05.05.2009 16:41

Vsampler pomoc sustein

Kad importujem boju u Vsampler na nekim bojama mogu da uklonim sustein efekat a na nekim ne zasto ili kako je moguce da se to odradi,konkretno u pitanju je boja harmonike-kombinacija?Pretrazivao sam forum ali nisam nasao odgovor,video sam da je valjda kolega skoricnik(ispravite me ako gresim) pisao neko uputstvo za Vsampler ali ga nisam nasao u download sekciji.
Hvala!

vingula 05.05.2009 17:17

Pogledaj negdje ako ima RELEASE ...to je kao sustain ili produžuje sve tonove kad sviraš,pa ga smanji na 0.(Attack,Decay,Release,Sustain)

yamahapassion 05.05.2009 18:02

Ja sam Vsampler dosta koristio ranije, dok nisam uzeo aranzer i prilicno sam ga "provalio", ali me cudi, ovde ima dosta kolega koji ga koriste, i da ti niko nije odgovorio. kolega Vingula je dao dobar odgovor, secam se da je to i mene zezalo, onaj dosadni, metalni zvuk. Problem ces resiti tako sto u gornjem desnom uglu imas 4 slajdera ako se dobro secam. Spusti slajder R (release) skroz na dno, i ne bi trebalo vise da te zeza to. Ako i tada ima taj metalni zvuk, onda je sempl los i ne vredi popravljati. Naravno kasnije dodas efekat po zelji da ti ne bude sempl onako suv. I jos da napomenem ako hoces da se igras soft semplerima, preporucujem ti da iskopas negde kontakt 3. Odlican sempler. Prima takodje semplove u SF2 formatu, samo sto moras u programu iskonvertovati za njegov format .nki Ali razlike izmedju Vsamplera i kontakta su te sto na kontaktu mozes boji dodavati mono/portamento, mozes dodavati vise efekata po boji (cini mi se 5), dok na Vsampleru mozes 3 i takodje mozes boju transponovati u koji god oces tonalitet, sto sa Vsamplerom nema sanse. Samo gledaj da nadjes kontakt3, posto su 1 i 2 malo komplikovaniji za upotrebu.

Boban010 05.05.2009 18:11

Hvala Vingula to resava problem!
@yamahapassion
Da li mogu da se prave terce na Vsampleru?

Dell 05.05.2009 19:30

moram priznati i mene je zezao taj sustain, pa sam smanjio taj release, ali na nekim bojama, recimo gitarama ni to ne djeluje :S

yamahapassion 05.05.2009 21:00

Mozes terce uraditi da zvuce solidno. Ja sam ih radio tako sto sam pomocu programa brainspawn forte spajao dva Vsamplera, i onda jedan ostavim u prirodnoj poziciji, a drugi u user skali podignes za koliko ti treba, u zavisnosti koju tercu hoces (ili spustis). Znaci treba ti neki virtuelni host da spojis dva Vsamplera. Po meni je forte nejjednostavniji, mada mi je jedan kolega pricao da je uspeo uraditi tercu i u samom Vsampleru pomocu neke opcije "merge" ili tako nekako, ali niam isprobavao to. I za kraj evo ti link da vidis kako zvuci terca sto sam ja pravio i odsvirao, Amol C dur, samo sto sam pored tercirane harmonike nalepio i jos neku frulu ili tako nesto pa da te ne buni to.

http://www.youtube.com/watch?v=kZNqCPjAVAg

Boban010 05.05.2009 23:07

Lepo,imam ja taj "forte" ali o tom potom jer se jos uvek upoznajem za Vsamplerom.Treba mi jos par boja harmonike koje nisam nasao na downloadu poput bandoniona,mastera,pikole itd.
Hvala za informacije!

Dell 05.05.2009 23:59

zar nisi skinuo rar pod nazivom sempl harmonike guerrini prezident, ja mislim da ti otvori u vsampleru sve registre, pozdrav ;)

Boban010 06.05.2009 00:37

Sad sam ga nasao bio je u sekciji razno.
Thanks d3llbQy_DM!

mladenkom 16.05.2009 01:39

ne treba ti forte za terce,uradis u microtuningu tercu za npr c-dur,imenujes kako hoces,sacuvas,onda kliknes na neki instrument u banci,i zakljucas ga na prvom kanalu,potom kliknes na instrument koji zelis u terci,kliknes desnim klikom na drugi kanal,ides na instrument options,izaberes tercu koju si naparavio i to ti to,sa prvog kanala ti svira osnovni ton a sa drugog tercu

Trenutno vrijeme na Forumu 12:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org