YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Vadjenje semplova iz pa2xpro/pa800 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9456)

aleksandar031 23.05.2009 23:31

Vadjenje semplova iz pa2xpro/pa800

Kako da izvadim semplove iz navedenih klavijatura i ubacim ih u pa80, da napravim KMP i KSF? Ima ih u folderu PCM ali awave ne moze da ih ocita.

Vule 23.05.2009 23:40

1)Sound
2)Record
3) Meni/multisample
4) Odabereš multisempl
3)Kliknuti na scroll bar i kliknuti opciju EXPORT
4)Izabrati gde ćeš da ga snimiš
5)ok i kraj

Nakon toga ćeš imati multisempl i folder sa semplovima koje učitavaš dalje(ne trebaš praviti KMP)...e sad da li će to raditi sa pomenutih klavijatura na starijim modelima ne garantujem...

A siguran sam da o ovome ima već pisanog materijala puno puta...priznaj da si bio lenj da tražiš? :D

aleksandar031 23.05.2009 23:42

Hehe, nasao sam ubacivanje multisemplova u pa800 i ostalo, a vadjenje nisam.Svejedno hvala;)
Dodato:
Mislim da bi trebalo raditi, neko sa foruma je spomenuo da je to uspesno prebacivao s jedne na drugu

milan_lekic 23.01.2010 13:19

evo da ne dupliram teme
ja imam jedan problem kod exporta semplova iz Pa800
kad hocu da sacuvam sempl javlja mi gresku Disk is full probao sam vise usb-ja
ali isto dali nije slucajno stvar da mora biti usb podpuno prazan?

baltik79 16.10.2011 13:10

probaj formatizovati stik u korgu pa onda.

viktor011 20.03.2012 21:46

dali isto tako mogu da izbacim i bubanj?

skoricnik 21.03.2012 10:36

Ne, kod bubnja moras svaki udarac posebno da izvadis. Procedura je ista, ali ne radis u MULTISAMPLE vec samo u SAMPLE.

nikadvisekorg 21.03.2012 13:06

Ali ako vadi loop-ovan bubanj onda mora da ga exportuje kao Multisample.... a ako je u pitanju običan drumkit onda kao što je kolega rekao, sempl po sempl, samo zapamtiš koji ti trebaju.

tranzit 21.03.2012 13:19

Pametno zboris... uostalom kao i uvijek do sad.;) Da dodam, moze da se desi, doduse vrlo rijetko ali moze da se desi, da loop tacke budu malo pomjerene kod eksportovanja te da dodje do "krckanja" kod audio loopova pa se to mora malo korigovati. Ovo se samo ponekad dogadja radi vrlo sitnih i totalno neredovnih i neuracunljivih "gresaka" kod eksporta ali koje su dovoljne da dovedu do pogresno interpretiranih loop start i loop end tacaka a tu i najmanje pomjeranje odmah proizvodi smetnje. Radi se o sample jedinicama, znaci najmanjim mogucim, gdje se pomjeri prolaz loop tacke kroz "nultu amplitudu" i... eto belaja. Nista strasno ako se zna postupak za ispravljanje krive Drine.

nikadvisekorg 21.03.2012 15:36

Nek on prvo odradi uspešno ovo osnovno, da eksportuje semplove... ako ako mu se desi "krckanje" tu smo mi i to da rešimo.... mada meni se možda to desilo samo 2 ili 3 puta u nekim bezveze lupovima......

Citat:

Originalno postovano od viktor011 (Post 210562)
dali isto tako mogu da izbacim i bubanj?

izvini što nisam pažljivo pročitao pitanje prvi put..... :D
Kad središ aranžer možeš slobodno da ga izbaciš, samo kaži gde da dođem da ga natovarim u karavana =))

Trenutno vrijeme na Forumu 21:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org