![]() |
Yamaha PSR-E213
pozz svima!
hteo bih da kupim klav za pocetnika... gledao sam Yamaha PSR-E213 interesujeme da li moze da se preko midi poveze sa kompijuterom pa da preko nekog sempler programa pravim boje pa sviram na njoj.....i da li mogu da se pustaju ritmovi istovremeno preko kompijutera....(one man bend)...znaci da da mogu da sviram narodnu muziku dok je povezana sa kompom......nadam se da me razumete :) pozz |
Da, kao što kažeš, to baš i je za početnike...Ona ima midi in i midi out, samo pitanje je dal se može raditi to šta tražiš...Klava je striktno za učenje,ima Y.E.S., pa nevjerujem baš da se može nešto takvo uraditi..Na klavijaturi možeš izmešat dvije boje jer ima "dual", to je što znam
|
aha.....a da li mi moze neko preporuciti neku klavijaturu da podrzava sve sto sam gore naveo........netreba mi nista specijalno,za kucnu upotrebu
po mogucnosti da ne bude preko 150 eu ima li tako nesto???????? |
Svaka klavijatura druze, koja ima MIDI in/out moze da ti zavrsi posao. Uopste ti ne treba nesto skupo da bi tao vezbao. Ja sam imao casia starog oko 30 godina koji je imao midi funkciju, i na preko MIDI-USB kabla sam ga vezao za komp. Sve je funkcionisalo besprekorno. Jedino sto ti treba da nadjes dobre software semplere i semplove. preporucujem Vsampler i kontakt3. U njih mozes ubacivati .kmp semplove od tritona. U takvom slucaju tvoja klavijatura ti sluzi kao master keyboard, samo da bi mogao svirati preko nje, sve ostalo ide preko racunara. Sto se tice omb, ne znam sta te tacno zanima, ja sam radio tako da uvedem u omb set bubnja (semplovan), i onda na njemu samo pustim ritam, tj. da mi sluzi samo kao bubnjar, nikad ga nisam povezivao da preko klavijature komandujem sa OMB, ali posto yamaha ima odlican MIDI routing, mislim da ni to nije problem, samo treba malo sesti i igrati se sa tim.
|
ok druze sve si mi razjasnio....hvala! pozz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org