YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   ugovor (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9701)

nurfet 12.06.2009 00:04

ugovor

dali neko ima primjer nekakvog ugovora za svirku,sutra trebam dogovoriti neku svadbu, ali tip hoce samo da napravimo ugovor,unapred hvala
Dodato:
mislim da sam promasio mjesto teme,izvinjavam se..........

BoleroBend 12.06.2009 01:22

1 Privitaka
treba ti ugovor o radu,
ugovor o obaljenom poslu
dakle vreme mesto stranke (ti i mladozenja :) opis posla, eventualan prostor za izmene i dopune potpisi i overa u opstini tj u sudu.mozes ga i ti sklepati kuci.
il vam je jednostavnije kad ste vec u sudu uraditi usmeni ugovor

samo bespotrebno je to zaista sklapati na 1 vece pogotovo jos insistiranje s njegove strane. pre bi ti trebao da se plasis da neces biti isplacen.

nurfet 12.06.2009 10:32

tako ti je kad naletis na kret..a.da je to neka diskoteka hajde ali svadba,pokusacu mu nesto sklepati kako bilo bilo,

makso68 12.06.2009 22:35

Zašto je kreten,pa u civilizovanom svijetu se svaki posao odrađuje ugovorom.Kamo sreće da su svi kret... takvi,ne bi bilo ispaljivanja,a ako bi i bilo,bilo bi za prekršioca ugovora jako skupo.Pozdrav!!!

BoleroBend 13.06.2009 11:01

makso, naprotiv, i ja mislim da je kreten.
ugovor se sklapa kada ce mu ljudi svirati u lokalu na mesec-2 dana.

za jednu noc praviti ugovor mislim da je velika zaje*ancija, i budalastina,pogotovo uz njegovo insistiranje,pa nece mu pobeci muzka, valjda dolaze da bi zaradili bokte..

caka012 13.06.2009 11:46

Imas u Download sekciji primere.

makso68 13.06.2009 20:03

Citat:

Originalno postovano od hardyy (Post 89959)
makso, naprotiv, i ja mislim da je kreten.
ugovor se sklapa kada ce mu ljudi svirati u lokalu na mesec-2 dana.

za jednu noc praviti ugovor mislim da je velika zaje*ancija, i budalastina,pogotovo uz njegovo insistiranje,pa nece mu pobeci muzka, valjda dolaze da bi zaradili bokte..

Kao što se nama,muzičarima,desi da nas ispale za dogovorene svirke,tako se ljudima dešava da ih muzičari ispale za ugovorena veselja.Zbog toga smatram da je ugovor najbolja zaštita i za jedne i za druge,kao i u ostalim poslovima.Pozdrav!!!

nurfet 13.06.2009 21:37

Ljudi evo rijesio sam pitanje ugovora,napravio sam ugovor ovjerio kod notara itd,ali i dalje mislim da je kreten!! hajde ako se radi na vise dana ok ali jedna noc.ali eto mora se i sa kretenima ako hoces da nesto zaradis,

Vaxter 13.06.2009 22:04

Ja sam UVEK ZA ugovor.
Ako nishta drugo, zbog odshtete u sluchaju da mi neko neshto napravi na opremi...
Lepo u ugovoru naglasim da taj kod koga se svira snosi odgovornost za svu shtetu nanetu od strane njegovih gostiju, ili njegove imovine (losha struja, odvalilo mu se parche plafona i palo na opremu...).
Meni je veci problem shto ljudi NECE da naprave ugovor...

Sejox 13.06.2009 22:17

Svaki ugovor jeste dobra stvar za ljude koji se bave muzikom "profi",ili
"poluprofi" ili....itd.
Medjutim,postavlja se pitanje,koliko su ti ugovori na ovim nasim prostorima
uopste efikasni i korisni,ukoliko neko ne zeli da ga ispostuje.
Vremena su vrlo cudna,i ako neko ne zeli da ispostuje sve klauzule
ugovora,po obavljenom poslu,-dzaba i potpisi i pecati i notari....itd.
Treba se ganjati po sudovima godinama,a odakle vrijeme,strpljenje....

Da ne odem na offtopic,podrzavam sve one koji rade na ugovor.
A sa pravim ljudima,i jedna rijec dovoljna....

Trenutno vrijeme na Forumu 02:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org