![]() |
Splitovanje yamahe PSR 3000
da li je moguce podjeliti klavijaturu, splitovati boje tako da dvije boje ne sviraju zajedno...
|
Nisam baš najbolje razumio pitanje.Da li te interesuje podjela klavijature(splitovanje),dakle da na uper djelu klavijature imaš,recimo,u jednoj oktavi jednu boju,a u drugoj drugu ili je nešto drugo u pitanju?
|
Citat:
|
jimiboy sve je to ok jos samo da si rekao kako da ih splitujem...
ja udjem u opciju gdje bi to trbalo biti al imam samo mogucnost pomjeranja left-a i pratnje a r1 i r2 nema nigdje da se pomjeri... |
Ovako. Desno na tipku FUNCTION > pratis ekran gdje pise STYLE SETTING/SPLIT POINT/CHORD FINGERING. Obrati paznju onda na style setting. Ukljuci tipku ACMP da svijetli dioda (ukljuceno) a mozes ukljuciti i R1/2 voices da budu oznaceni kao ON. Ako si stisnuo prvi gornji S+L to ti je za ritam sekciju lijeva strana o left boja (choir). Ispod dole imas L (left voice) i predji na S (solo). U donjem desnom cosku ekrana pise ti SPLIT POINT i vidis sada style i left. Ako si ukljucio primjer 2 boje zajedno onda moras vidjet R1 i R2 na ekranu, style ti pokazuje dokle si splitovao ritam sekciju a druga oznaka pokazuje do kuda ti ide desna strana tj zajedno sa njom L strana ako si je tako oznacio. Pomocu kotacica DATA ENTRY vrti dok ne dodjes do zeljenog splita. Znaci ako si oznacio S (STYLE) onda kotacice zavrti do kud zelis pratnju, onda mozes preci na L da ti se omoguci da desne upper boje oznacis do krajnje noteC6. I na kraju to spremi kao registraciju da bi ti uvijek bila ova postavka inace ce te +vracati na tvornicku postavku. Nadam se da sad shvatas.
|
jimiboy neide ovo... nemogu podjeliti da mi r1 svira na jednoj oktavi a r2 na drugoj... na ovaj nacin sto si ti rekao moze samo daa se pomjeri L i ritam tj pratnja dokle zelim...
|
Armine ako se ne varam nisi se snalazio sa tercom PSR? sad se ne snalazis oko ovoga sto je napisano. Jbg stari sve ti pise, daj se malo potrudi, poz
|
Tutorial za Yamahu PSR 3000
Armine ako se dosada nisi snashao,evo ti uputstvo na download sekciji.
Idi pod ,,Referenzen,,na treci minus.Imas i slika tako de je nebitno ako ne znas nemacki. Pozdrav;) |
Trenutno vrijeme na Forumu 14:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org