![]() |
Korg tr i A33 roland pomoc
Pozdrav dali netko zna kako da spojim korg tr i a33 roland da mi radi ovako ako to moze,da memoriram na rolandu na 2 trubu,a na tr da sviram hramoniku, i slicno dali se to moze,inace sam ga spoio sa kablom on radi isto kao i gore ,a sta ce mi duplo.nemogu nigdje naci kako to napravit hvala svima unapred na pomoci.
|
Moraš podesit midi kanale na Tr i na Rolandu,znaci oderdis na Tr midi kanal na kojem se nalazi truba i na rolandu da vuce sa tog kanala tu boju,ako ne dobis,probaj mjenat ulaze na midi(midi in-out)
Ajd pozdrav! |
A33 - Midi Out > Tr - Midi In
Tr radi na unaprijed tvornički definiranom midikanalu (Global Channel) koji je obično 1. Ukoliko je A33 podešen tako da emitira na kanalu 1, jasno je da će se na A33 čuti sve što se čuje i na Tr-u. Ja ne znam što znači ova tvoja rečenica "da memoriram na rolandu na 2 trubu". Uglavnom, treba učiniti sljedeće: Na Rolandu podesi midi transmit channel na bilo koji drugi kanal osim 1, jer na tome rade svi programi i kombinacije na Tr-u. Stavi npr. da Roland preko cijele zone (cijeli raspon tipki, setup ili kako to već roland naziva) radi na kanalu 2. Sada, ako je Tr u programskom modu, više se nebi smjelo ništa čuti kada sviraš po rolandu. Sad odi u kombinacije i slaži si setupove po miloj volji. Ako na tr-u želiš harmoniku, stavi je u timbre (Tr može imati do 8 programa u kombinaciji). Timbre (korgov naziv) na kojem je harmonika, mora biti na prvom midikanalu, a to znači da ćeš harmoniku čuti kada sviraš na tr-u. Stavi u drugi timbre zvuk trube, ali namijesti midikanal 2. Sada se truba više neće čuti na tr-u, nego kad budeš svirao na A33. Na taj način možeš raditi kompleksne kombinacije tako da radiš nekoliko zvukova u splitu na tr-u (midikanal 1), a neke druge zvukove staviš na midikanal 2 i oni će se čuti samo kad budeš svirao na a33. Na tr-u podesiš spliteve i za one zvukove koje želiš svirati na a33, samo mora biti midikanal 2. I to sve sejvaš. To možeš napraviti sa svim kombinacijama na kojima to trebaš, a na a33 ne moraš ništa više programirati. |
pozdrav e puno,puno hvala probat cu sad mi je mnogo jasnije nego prije, jos samo nesto,a dali kad budem svirao na A33 trubu ,koju vuce sa tr,dali cu moci istovremeno na TR svirat harmoniku.
|
Ako ćeš napraviti kako sam ti napisao, onda naravno hoćeš.
U biti, na Tr-u radiš najnormalniju kombinaciju, s tim da je trubi podešen midikanal na 2 i A33 je složen da emitira signal na midikanalu 2. |
mojkarma je to super objasnio ..
jedino sta ja mislim da je zaboravio da kaze da u tom slucaju kad hoces da sviras trubu na masterkeyb (roland A33), moras celo vreme da budes u kombi-mode (performance) ... cim menjas TR u single nemas vise trube ... znaci celo vreme sviras u kombi mode i menjas tu boje ili programiras vec unapred kombi s onim bojama koje hoces da koristis nadam se da sam razumljivo pisao ...:D pozdrav |
pozz.prijatelju mojkarma evoga uspio sam svaka cast,neznam kako da se oduzim,ako trebas sto za klavijature javi se ,hvala i prijatelju Josipv.
|
pozz.jos jednom u vezi a33 rolanda, ovo sto je mojkarma napisao to mi radi ok super sve. sad me zanima dali mogu koristit na rolandu a33 bilo koji zvuk sa tr ,tako da stisnem brojku 3 da bude sax, ili brojku 2 truba.a na Tr da normalno ostaje koji koristim.mnogi mi kazu da moze,ali se nemogu sjetit kako to ide.pa ako iko zna bio bi jako zahvalan.pozz
|
druze ja sam ti vec objasnio to ... eto jos jednom .. to moze samo ako si celo vreme u performance ili multi mode (kako se sad to kod korga zove ..)
ako si u single ti stiskas npr. na a33 brojku 3 i menjas boju a na TR sviras i cujes istu tu boju, sad ti stiskas na TR brojku 22 i u istom vremenu sviras i na TR i na a33 istu boju ... znaci to ti je haos ... jedino resenje ti je multi mode a na TR mora da ti bude opcija "prg change" na ON da bi primao komande kako da menja boje sa externe strane (a33, pc ...) sta se tice povezivanje boje na jedan broj od A33 tu mislim da nema bas toliko jake MIDIMASTER funkcije da bi to uspeo da resis ... verovatno ce da bude ovako: ti stiskas na A33 broj 3 i on ti povuce boju iz TR koja je na broj 3. ako ti je to sad SAX onda si dobio na lotto :D ako ne onda ces morati da stiskas na A33 broj 178 da bi dosao na SAX (primer ...) |
ok,hvala Grandia,imam jos jedno samo pitanje dali znas mozda kako da nariktam Transpose ,da mi ide za pola tona gore, meni je sada trenutno za cijeli ton dole.kad stisnem D-dur meni je C-dur.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org