Videti jedan post
Star 31.08.2009, 18:29   #7
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Ovo što ti je Milance napisao je sklapanje multisempla u awave...to je nešto što će ti trebati ako bi hteo više različitih stvari da usempluješ u jedan multisempl...prvo treba da uradiš neke neophodne korake:

1. Ubaciš pripremljeni sempl u awave i kovertuješ ga u KSC (korg triton/trinity sample file)...u programu desni klik na sempl i "save selected waveform as",pa tu odrediš format i sačuvaš ga,onda je spreman za ubacivanje u klavijaturu

2: sad je bitno da što se tog snimka tiče odlučiš da li ćeš ubacivati samo njega na celu skalu klavijature,samo na jedan ton ili ćeš više snimaka kombinovati...od ove odluke zavisi dalji postupak,jer ako ćeš samo jedan ton koristiti na celoj skali onda ne moraš praviti multisempl nego ubaciti samo taj na jedan oscilator i to je to (bar mislim da na tritonu to može jer na Rolandu znam da može),a ako ćeš više kombinovati,pa da ti npr na dirci C svirao on a na D neki drugi itd onda je postupak malo kompleksniji i zahteva prvo vladanje programima za pravljenje multisemplova...

3. Ako si zbunjen i nije ti jasno o čemu pričam savetujem ti da zamoliš nekoga da ti to odradi jer će biti puno lakše nego da se sam s tim zezaš a ne poznaješ princip rada sa semplovima...

Sretno!!!
  Reply With Quote