Kupite bre ljudi Yamahu i bog da vas vidi..

...
Salim se naravno, izuzetno cenim Korga (posebno PA800) i iako sviram Yamahu, nisam nimalo pristrasan...
Jako mi je zao sto cujem da tako jedna mocna sprava ima ovakvih problema. Zeleo bih samo malo da razjasnim situaciju oko uzroka crkavanja RAM-a, sa tehnicke strane. Sto se tice stvari koje su kolege navele u ranijim postovima tipa - Boje na 100 a ne na 127, prepun RAM itd, to nema nikakve veze. RAM ne pravi razliku da li i koliko memorije ima u njemu. Sto se tice 'slabe struje' to moze da ima efekat, sve zavisi kako su na maticnoj ploci resili napajanje za celu klavijaturu, ukljucujuci i napajanje za RAM. Korg kao i Yamaha koristi uparene RAM module, tako da moduli moraju da budu identicni (upareni), i ako jedan ode - cela klavijatura ostaje bez memorije.
Za 'volume settings' na bojama, pozeljno je koristiti setings 100. To je zbog toga sto jacina semplova nije kontrolisana, tako da ako ubacite neki glasniji sempl, moze da se desi da izoblicava kad se konvertuje u analogni signal. Isto tako moze da 'zbuni' operativni sistem i da se klavijatura zamrzne.
Nazalost, ne verujem da sam ikome pomogao ovim postom da resi probleme.. ali eto - od viska informacija glava ne boli.
Srecno svima....
Dok sam pisao kolega Gago me preduhitrio - slazem se potpuno i upravo to sam hteo da kazem....
Pozdrav...