Videti jedan post
Star 10.02.2007, 10:09   #10
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ja mislim da je Korg strugno daleko ispred Rolanda...Koliko sam gledo strategije od obe firme,dok je Roland izbacio G-seriju,korg je "strašio" sa I3 koji je bila prema G-seriji užaš...E tu je bio zadnji Rolandov mrak...Od I30 pa nadalje Korg je jako puno investiro u razvoj aranžera i Workstationa (IS-serija,Triton serija) a roland je puco u prazno (va-serija,exr-serija,e-serija,em-serija,itd)...Sa razvojem PA-serije bazirane na Tritonovom ton generatoru Korg je pokopao Rolanda...Doduše ko kaže da rolandovi aranžeri i workstationi nemaju sempler?...ROLAND FANTOM (FA) IMA SEMPLER,al koji će ti đavo sempler kad je skup ko đavo (cjena malo veća od PA80) i ima i touch screen,aluminijasto kućište i izgleda kao prava MEGA klaviatura ali prema PA80 je Fantom kantica...Kantica zato što one sounde što treba arapima,turcima bosancima,itd (znate što mislim) imo je Korg snimljen kao Real Sound dok je roland svoje muzičke čipove filo sa nekim jeftinim DrumKitovima iz prijašnjih serija a nije investiro u razvoj boljih...Sad pokušava povratiti povjerenje "južnjaka" sa tvorničkim ritmovima ali ja mislim da će ga Korg pokopati sa novim aranžerom...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote